четвер, 28 лютого 2008 17:33

Кравчук створив Раду старійшин

Учора разом зібралися екс-президент 74-річний Леонід Кравчук та колишні українські прем"єр-міністри: Вітольд Фокін, 75 років, Євген Марчук, 67 років, та Валерій Пустовойтенко, 61 рік. Вони створили Раду старійшин, яка вказуватиме на помилки нинішній владі.

— Як політики ми теж боролися за владу, перемагали і програвали, — каже Леонід Кравчук. — Але ми не діяли в неконституційний спосіб, як робиться сьогодні.

Зачитує заяву Ради. Наголошує, що створили її для роз"яснення людям процесів, що відбуваються в країні. Зокрема й по НАТО та газових проблемах. Надає слово Валерію Пустовойтенку.

— Я зазвичай не кажу, скільки мені років, а Леонід Макарович запросив увійти до складу Ради старійшин, — усміхається.

Доки виступає Пустовойтенко, Фокін проситься бути наступним. Говорить, що ідея створення такої організації в 1993 році належала Леонідові Кучмі. Але він узяв туди залежних від себе чиновників, які боялися казати правду.

— Ми маємо унікальний досвід, позбавлені амбіцій і не прагнемо повернутися у владу. Тому можемо бути об"єктивними і робити глибокий аналіз, — пояснює Вітольд Фокін.

У Кравчука запитують, як він оцінює стосунки Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. Той каже, повторюється ситуація трирічної давнини. Тоді прем"єрку відправили у відставку. Говорить, що секретаріат не повинен втручатися у роботу уряду.

— Жодного втручання з боку Леоніда Макаровича я не пам"ятаю, — додає Фокін.

Він виправдовує втручання Віктора Ющенка. Тимошенко порівнює із водієм автобуса, що їде на великій швидкості і везе пасажирів:

— Водій не має досвіду, але хоче "порулити". То не може ж інструктор сидіти поруч і спостерігати, як автобус спрямовують у прірву.

— Але ж інструктор має поправляти за Конституцією! — перебиває його Леонід Кравчук.

Вітольд Фокін каже, що доки президент гортатиме Конституцію, буде вже запізно.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук створив Раду старійшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі