вівторок, 03 червня 2008 18:05

Костянтин Грищенко стане послом України в Росії

  Костянтин Грищенко працював міністром в уряді Віктора Януковича
Костянтин Грищенко працював міністром в уряді Віктора Януковича

Перший заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Костянтин Грищенко, 54 роки, стане новим послом України в Росії. На інтернет-сайті українського президента ще немає указу про призначення. Однак у Секретаріаті глави держави цю інформацію підтверджують. Із російським міністерством закордонних справ кандидатуру Грищенка вже погодили.

Посада посла в Росії була вакантною з початку квітня. Тоді через досягнення пенсійного віку Віктор Ющенко звільнив із неї Олега Дьоміна.

У 1998–2000 роках Костянтин Грищенко був послом у Бельгії та главою місії України при НАТО. Потім три роки — послом у США. Очолював МЗС у першому Кабміні Віктора Януковича. Був його радником під час другого прем"єрства.

Директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики Олександр Потєхін, 58 років, називає Грищенка однією із найбільш значущих фігур в українсько-російських відносинах.

— Він здійснював практично всю політику по Чорноморському флоту, — пояснює. — Нині завдання його ясне: Грищенко має вирішувати складні проблеми з росіянами.

57-річний Євген Камінський з Інституту світової економіки та міжнародних відносин уважає, що Грищенко намагатиметься покращити імідж президента Ющенка в Росії.

— Якщо йому це вдасться — одразу зміниться їхня позиція і по НАТО, і по газу, — зазначає Камінський.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Грищенко стане послом України в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі