вівторок, 10 квітня 2007 18:02

Костенкові пропонують стукати у вікна в Безрадичах

БЮТ, "Наша Україна" та "правиця" не підуть на вибори єдиним списком через Юлію Тимошенко. Про це вчора заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко, 55 років.

— Єдиний блок було поховано. Тимошенко переконана, що отримає політичну перемогу, — зауважує Костенко.

Учора в Будинку кіно в Києві відбувся з"їзд УНП. Вирішували, як партія братиме участь у виборах. У коридорах майже триста делегатів, на кількох столиках купують українські книжки та диски з українськими фільмами та музикою. Починають із запізненням. Із колонок на сцені лунає державний гімн. Делегати підхоплюють, але співають голосніше і швидше за запис. Костенко попереджає, що працювати доведеться довго, бо переговори з іншими партіями тривають. Під час виступу каже, що і влада, і опозиція захищають інтереси великого капіталу. Про державні інтереси вони, мовляв, не думають.

— Чи ті поодинокі націонал-патріоти, які продалися в мегаблоки, змогли захистити державні інтереси? — запитує він.

Йому аплодують. А Костенко пропонує створити "правицю", яка об"єднає: УНП, Народний рух, Українську республіканську партію "Собор", "Свободу" та, можливо, Конгрес українських націоналістів. Нагадує, що пропонував об"єднання "Нашій Україні", яку зараз очолює виходець із УНП В"ячеслав Кириленко. Однак із президентської партії не відповідають.

— У нас є два виходи: політична перемога або політична смерть української України, — говорить Костенко.

Після цього виступають делегати з"їзду. Не всі підтримують ідею "правиці". Зокрема 77-річний Дмитро Павличко каже, що треба домагатися одного списку опозиційних сил. На слова Костенка про те, що він і лідер НРУ Борис Тарасюк не змогли домогтися додаткової зустрічі з президентом, Павличко відповідає:

— Треба у вікна стукати в Бездаричах!

— У Безрадичах (село під Києвом, де живе Віктор Ющенко. — "ГПУ"), — поправляє його Іван Заєць, 55 років, і додає: — Якби то можна було женитися без згоди другої сторони.

Зараз ви читаєте новину «Костенкові пропонують стукати у вікна в Безрадичах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі