вівторок, 19 лютого 2008 16:48

Костенко хоче визнати вклади Ощадбанку російським боргом

На вчорашню прес-конференцію нардеп-"нашоукраїнець" Юрій Костенко, 56 років, приїхав заздалегідь. У коридорі 10 хв. гортає папери лівою рукою, бо права в гіпсі.

Костенко запланував розповісти про внесений ним і колегами — Ярославом Джоджиком та Іваном Зайцем — законопроект, який стосується вкладів Ощадбанку.

Лідер Української народної партії сідає й чекає початку прямого ефіру прес-конференції на "5 каналі". Кілька хвилин мовчить. П"є воду. Юрієві Костенку повідомляють, що з технічних причин його виступ не зможуть показати у прямому ефірі.

— Така тема, що навіть "5 канал" не бере, — похмуро говорить нардеп. — Мабуть, Росія відключила.

Розповідає про свій законопроект. Каже, що Верховна Рада повинна визнати вклади радянського Ощадбанку державним боргом Росії перед Україною.

— А те, що сьогодні робить уряд Тимошенко — це перекладання коштів із однієї державної кишені в іншу, — зазначає "нашоукраїнець". — Ми почали виплачувати заощадження із державного бюджету. Через це не можемо підвищити пенсію, зарплатню, соціальні виплати.

Політик говорить: якщо Верховна Рада проголосує за цей законопроект, то уряд має вести переговори з Росією. Аби вона поступилася, можливо, треба буде кілька десятиліть.

Юрій Костенко повідомляє, що позавчора політрада блоку НУ-НС вирішила цей законопроект підтримати. Нині справа за БЮТом.

За підрахунками "нашоукраїнця", Росія винна Україні майже $100 млрд. Саме стільки зберігалося в Ощадбанку СРСР на рахунках українців.

Зараз ви читаєте новину «Костенко хоче визнати вклади Ощадбанку російським боргом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі