середа, 15 грудня 2010 06:30

Костенка обрали головою Української народної партії

— Скоріше Ющенко знову стане президентом, ніж Костенко піде з посади, — каже перед з'їздом Української народної партії 44-річний Андрій Остапенко. — Він уже 11 років її займає. Керує не те щоб краще за інших політиків, але й не найгірше. Головне, що зміг провести до Верховної Ради своїх депутатів і сам пройшов. Але наступного разу він може не пройти. Патріоти розчаровуються у старих партіях і обирають "Свободу", яка ще себе не заплямувала.

558 делегатів збираються в суботу в Київському будинку кіно. Головне питання — переобрання голови партії.

— Між правими точиться шалена боротьба, яка зміцнює олігархічну владу, — виступає з трибуни 59-річний Юрій Костенко. — На виборах 2006 року зусиллями БЮТу та "Нашої України" нас не пропустили до Верховної Ради, зате туди втягли Соцпартію. На місцевих виборах проти нас боролася "Свобода" Олега Тягнибока.

Костенко говорить понад годину. Окрім нього на лідера партії претендує голова Одеської обласної організації УНП Андрій Карпенко. Учасники з'їзду переходять до таємного голосування. За 3 год. оголошують результати. Костенко набирає 406 голосів, Карпенко — 45. Ще 87 партійців не підтримують нікого.

Зараз ви читаєте новину «Костенка обрали головою Української народної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі