вівторок, 01 квітня 2008 18:27

Кортеж Буша їхав 80 кілометрів на годину

Візит президента США Джорджа Буша до Києва розпочався з чуток.

За два дні до його початку українська сторона оприлюднила інформацію, що глава Білого дому прибуде до аеропорту "Бориспіль" 31 березня о 23.00. Однак із 16.00 понеділка Києвом ширилися чутки, що Буш уже в місті.

Підготовка до зустрічі американського президента розпочалась на міських дорогах 31 березня ближче десятої вечора. У цей час інспектори ДАІ зупиняли всі габаритні машини та вантажівки на Набережному шосе, на під"їздах до просп. Бажана та Новообухівської траси. Із 22.00 довга черга вантажівок, тягачів із причепами та бетономішалок стояла нерухомо півтори години біля мосту Метро. О десятій вечора узбіччя Набережного шосе на ділянці від мосту Південного до мосту Метро оточили міліціонери. Рядові й сержанти стояли через кожних 50 м. Окрім того, підприємство "Київсвітло" відключило освітлення Столичного шосе з боку печерських пагорбів.

Виїзд на Південний міст із боку Набережного шосе перекрили з 22.00. Саме ним Джордж Буш мав їхати від аеропорту "Бориспіль" на столичне правобережжя. О 22.45 закрили для руху також Новообухівську трасу, що пролягає під естакадами Південного мосту. Рух усіма дотичними до нього трасами зупинили.

О 23.10 з Південного мосту на Набережне шосе з"їхав на малій швидкості мікроавтобус. Потім 25 хв на трасі було безлюдно. Довгий кортеж президента США почав спускатися з Південного мосту на правобережжя о 23.35. Кореспондент "ГПУ" нарахував 46 автомобілів. Серед них було до десяти машин ДАІ та два реанімобілі. Два лімузини їхали в тісному кільці супроводження. Водії, які стояли під Південним мостом, відзначили, що кортеж рухався не швидше, аніж 80 км/год. Українські урядовці, як правило, їздять перекритими трасами в півтора-два рази швидше.

Після того, як кортеж американського президента проїхав, трасу тримали перекритою ще 7 хв. Першою після машин Буша з Південного мосту спустилася вишнева "таврія", якою керував водій-учень. Авто промчало нічною трасою зі швидкістю 120–130 км/год. З такою ж швидкістю рухалися й більшість інших водіїв. Але інспектори ДАІ нікого не зупиняли за порушення правил. Вони стояли на узбіччі і щось обговорювали.

Зараз ви читаєте новину «Кортеж Буша їхав 80 кілометрів на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі