середа, 05 серпня 2009 08:52

Копії свідчень Олексія Пукача сховали в сейфі

У понеділок агентство "Інтерфакс-Україна" повідомило, що екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ 56-річний Олексій Пукач назвав замовників убивства журналіста Георгія Ґонґадзе. "Усі свідчення записані, із них зроблені декілька копій, усі вони в різних місцях. Якщо з Пукачем щось станеться, ці документи будуть доказовою базою в суді".

— Як прокурорський працівник я не маю права розповідати, які свідчення дає Олексій Пукач, — каже перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя "нунсівець" Юрій Кармазін, 51 рік. — Але імена цих людей відомі ще зі звіту парламентської комісії із розслідування вбивства Ґонґадзе, яку очолював Григорій Омельченко. Це — Кравченко, Догаєв, Кучма, Литвин. Нових імен немає.

Юрій Кармазін припускає, що покази генерала справді можуть копіювати.

— Мовляв, не старайтеся знищити слідчого чи матеріали, які є в нього в сейфі, — каже він. — Хоча кожна копія — це шлях до розкриття таємниці слідства. Але в даному випадку це виправдано.

Його знання небезпечні для влади

У Генпрокуратурі не підтвердили, що генерал Пукач назвав замовників убивства. Також спростовують, що в понеділок у його камері знайшли півтораметрову мотузку. Прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко вважає неможливим скоєння суїциду Олексієм Пукачем. Каже, що в його камері встановлено чотири системи відеоспостереження, які цілодобово передають зображення на монітор.

— Знання Олексія Пукача небезпечні для влади. Але саме вони гарантуватимуть йому життя, — наголошує Кармазін. — Що відвертіше він розповість усе слідству, то довше житиме.

Зараз ви читаєте новину «Копії свідчень Олексія Пукача сховали в сейфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі