середа, 27 квітня 2011 03:30

Контроль над ситуацією вислизає з рук влади

 

Падіння довіри до влади та опозиційних лідерів свідчить про загальну політичну апатію українців. До небувалих розмірів зростає кількість виборцiв, якi не бачать вибору серед теперішніх полiтикiв. Українська спiльнота перебуває в пошуках нових точок вивiльнення свого потенцiалу.

Це тривожний дзвінок для Януковича. Політичні маніпуляції з мовним питанням чи, приміром, проросійська риторика можуть не порятувати Партію регіонів у майбутньому. Схоже, контроль над ситуацією вислизає з її рук. У президента та його оточення може виникнути спокуса поглибити тотальне та безсоромне затискання гайок. Так і виникають диктатури.

Водночас, є попит на нові ідеї, обличчя. В умовах недовіри до вищого дивізіону політикуму стрімкої популярності можуть набувати громадські проекти з невеликим радіусом суспільної дії — ініціативні групи містечкового характеру, кола однодумців, що об'єднуватимуться для захисту своїх прав. Ця протестна мозаїка формуватиме тло для можливих соціальних вибухів у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Контроль над ситуацією вислизає з рук влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі