четвер, 03 травня 2007 18:49

Комуністи роздавали карикатури на Ющенка

1 травня в Києві відбувся мітинг, присвячений Міжнародному дню солідарності трудящих. На нього прийшли близько тисячі осіб.

Об 11 ранку на майдані Незалежності збираються люди похилого віку з червоними прапорами й символікою Партії регіонів. Молодь проходить повз. На сцені лише комуністи з червоними бантами на грудях.

— Указы под лавку, а президента в отставку! — кричить лідер комуністів Петро Симоненко, 54 роки.

Люди реагують мляво, хтось із натовпу викрикує: "Под лавку, под лавку!"

Мітинг триває майже годину. Згадують, як гарно було жити до незалежності. Говорять, що треба розганяти "помаранчеву саранчу". Про будівництво комунізму нічого не чути.

Біля сцени роздають листівки з карикатурами. На них президент Віктор Ющенко у вигляді опудала. Юлію Тимошенко — баба з казки про золоту рибку. Лідерка БЮТ стоїть перед розбитим коритом і каже, що хоче бути "сразу президентом, премьером и царицей морской".

— Я сьогодні прийшла сюди, бо ще змалечку з батьками святкувала день всіх трудящих, — розповідає пенсіонерка Лідія Ткаченко, 63 роки. — Це вже традиція.

Близько дванадцятої заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк та Петро Симоненко беруть велику корзину з червоними гвоздиками. Ідуть Хрещатиком до пам"ятника Володимирові Леніну. За ними рушає частина учасників мітингу. Охоронці не підпускають мітингуючих до Мартинюка. Після покладання квітів лідери від"їжджають, а люди розходяться.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи роздавали карикатури на Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі