середа, 15 грудня 2010 06:15

Комуністи Криму можуть піти від Симоненка

Комуністи Криму можуть піти від Симоненка

Пленум Компартії зняв із посади першого секретаря Кримського республіканського комітету 62-річного Леоніда Грача. Також вивели Грача зі складу ЦК партії. Звинуватили в її дискредитації.

Кажуть, між Грачем і лідером комуністів Петром Симоненком кілька років триває конфлікт. Грач жорстко критикував керівництво КПУ за створення коаліції з Партією регіонів. Натомість Симоненко закидає Грачу провал місцевих виборів, на яких комуністи отримали п'ять місць із 100 у Верховній Раді Криму.

— Леонід Іванович протиставив Кримську організацію Центральному комітету, — говорить нардеп-комуніст 43-річний Олександр Голуб. — З ініціативою вивести його зі складу центрального комітету і зняти з посади виступила 21 область. Обговорення проходило у спокійній формі. Леонід Іванович виступав, говорив, що всі свої заяви вважає правильними. Але більшість вважає, що його позиція наносить шкоду партії. Якщо будуть дії на розкол партії, можливий варіант його виключення з КПУ.

Кажуть, Симоненко і Грач торік побилися на засіданні фракції через гроші, які партія отримувала від БЮТу за підтримку коаліції. Із Грачем лави партії можуть полишити і 10 тис. кримських комуністів і створити окрему партію.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи Криму можуть піти від Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі