вівторок, 11 березня 2008 18:10

Комуністи й "регіонали" підтримують Тимошенко

Комуністи й "регіонали" підтримують Тимошенко

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, хоче перетворити Україну на парламентську республіку. Про це вона сказала минулого понеділка в Брюсселі, куди приїхала на конференцію "Україна — ЄС: назустріч спільним викликам".

Глава уряду переконана, що країні необхідна конституційна реформа.

— Нині існують дві виконавчі гілки влади: одну очолює президент, другу — прем"єр. А це неправильно, — каже Тимошенко.

Тиждень тому вона вже говорила, що одну з цих посад необхідно скасувати.

Відповідь на заяву прем"єра від імені президента дала заступниця глави його секретаріату Марина Ставнійчук, 42 роки. За її словами, Віктор Ющенко виступає за змішану форму правління.

— На сьогодні не буде ситуації, коли ліквідується інститут президентства чи інститут прем"єр-міністра. Такої ситуації не допустять ні політичні сили, ні в суспільстві, що хтось один буде владарювати, — вважає Ставнійчук.

Прем"єрка чекає, коли президент скаже: "Я втомився від цієї брехливої жінки"

Керівник соціологічної служби "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко говорить, що прем"єрка нещира у своїх висловлюваннях.

— Тимошенко найбільше потрібна сильна президентська влада, — каже він. — Розмови про захист парламентаризму — спосіб знайти нових ворогів для Ющенка і ще більше його роздратувати. Прем"єрка чекає, коли президент скаже: "Не можу з нею працювати. Я втомився від цієї брехливої жінки".

Небоженко додає, що заява Юлії Тимошенко не матиме політичних наслідків. Адже зміни до Основного закону не пройдуть через Конституційний суд і не знайдуть підтримки в 300 голосів народних депутатів.

Однак "регіонал" Тарас Чорновіл зазначає, що Партія регіонів готова проголосувати за перехід України до парламентської форми правління. Він називає заяву прем"єра правильною.

— Якщо це не гра з боку Тимошенко в протистоянні з президентом, то ми зможемо протягом кількох місяців внести зміни до Конституції, — каже нардеп-комуніст Олександр Голуб, 40 років. — Принаймні, голосів комуністів, Партії регіонів, "бютівців" і блоку Литвина для цього вистачить.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи й "регіонали" підтримують Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі