понеділок, 16 липня 2007 16:26

Комуністам ідея Чорновола не подобається

Днями 43-річний "регіонал" Тарас Чорновіл заявив, що в наступному парламенті Партія регіонів ініціюватиме закон про заборону участі у виборах виборчих блоків.

— Наші депутати бачать шкідливість та безперспективність такої норми закону, — пояснює він "ГПУ". — Блоки не стали об"єднанням певних ідеологічно споріднених політичних сил, а перетворилися на спеціальні структури обслуговування чиїхось інтересів. Виборці голосують за одну політичну силу з певними уподобаннями, а потім ця сила переформатовується в щось інше.

"Регіонал" каже, що саме він ініціюватиме відповідний законопроект.

— Думаю, підтримка з боку моєї партії буде, — міркує Чорновіл. — Ще є комуністи та соціалісти, які теж виступають проти політичних блоків. Але далі залежатиме від президента, — замислюється на кілька секунд. — Бо трьохсот голосів під такий законопроект швидше за все не знайдеться.

Однак нардеп від Комуністичної партії Олександр Голуб, 37 років, вважає ймовірну заборону політичних блоків неправильною:

— Це не той шлях, яким треба йти, — каже він.

Додає, що не впевнений у тому, що в наступній Верховній Раді Компартія підтримає "регіоналів":

— Хоча ми ще не обговорювали цю ідею, я не бачу причин, через які б могли заборонити існування блокам.

"Бютівець" Йосип Вінський, 51 рік, реагує на ініціативу Чорновола емоційно:

— Це абсурд! У Європі існує практика, що для блоків на виборах встановлюють вищий прохідний бар"єр. Але це питання вибору кожної партії окремо.

Насамкінець Вінський жартує:

— Мені здається, Чорновіл трохи погарячився.

Зараз ви читаєте новину «Комуністам ідея Чорновола не подобається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі