четвер, 13 січня 2011 10:15

Колишні урядовці не скаржаться на умови утримання в слідчому ізоляторі

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  ”Регіонали” Віталій Заблоцький та Сергій Гусаров
”Регіонали” Віталій Заблоцький та Сергій Гусаров

У вівторок уранці в кулуарах Верховної Ради розмовляють "бютівці" Юрій Гнаткевич та Євген Суслов. Їх нещодавно виписали з лікарні. Потрапили туди після того, як у сесійній залі 16 грудня їх побили "регіонали".

— Я зараз себе почуваю інакше, ніж до тих подій, — зітхає 70-річний Юрій Гнаткевич. — Інколи мене заносить, бо паморочиться в голові. Дружина питає: "Ти що, випив?" Я попросив керівництво фракції дозволити мені менше знаходитися в залі. Я там бути не можу. Складається враження, що піднімається черепна коробка. Після 16 грудня спроб із боку "регіоналів" вибачитися переді мною не було.

"Бютівці" й "нунсівці"вимагають оголосити перерву для проведення консультацій. Адже не прийшов генпрокурор Віктор Пшонка, який мав доповісти щодо затриманих опозиціонерів.

— Ми в залі побачили замість Пшонки його заступника Євгена Блажівського, — пояснює журналістам "бютівець" Роман Забзалюк, 50 років. — Якщо Верховна Рада у складі 408 депутатів проголосувала за необхідність заслуховування генпрокурора, то так і повинно бути.

Лідери фракцій домовляються, що послухають виступ Блажівського, який зараз є виконувачем обов'язків генпрокурора.

— Генеральний прокурор 12 і 13 січня перебуває у відпустці, — оголошує спікер 54-річний Володимир Литвин. "Бютівці" сміються.

— Я перепрошую, в службовому відрядженні, — виправляється глава парламенту.

— А в нас є інформація, що вчора генеральний прокурор знаходився на прийомі у президента, — говорить із трибуни "бютівець" Сергій Сас, 53 роки.

До трибуни виходить 53-річний Євген Блажівський. Розказує, що стан здоров'я ув'язнених колишніх високопосадовців задовільний, скарг на утримання не надходило.

— Інформація про те, що Юрія Луценка тримають під постійним відеонаглядом і в секторі для довічного позбавлення волі, не відповідає дійсності, — каже. — Він у камері для осіб, які потребують додаткових заходів безпеки, в київському слідчому ізоляторі.

Повідомляє, що Генпрокуратура розпочала процедуру екстрадиції з Чехії в Україну колишнього міністра економіки Богдана Данилишина. До Чеської Республіки направили відповідні документи.

— Регламент! — кричить із зали Сас.

Литвин дзвонить у дзвінок. Блажівський виступає ще кілька хвилин.

Депутат від Партії регіонів Олександр Козуб роздивляється у діловому щоденнику записи про те, що треба придбати квитки до Буковеля на 5 лютого туди і 12-го назад.

"Нунсівець" Анатолій Гриценко питає, чому Генпрокуратура не називає прізвищ депутатів, які побили "бютівців" 16 грудня.

— Я не в праві як представник прокуратури називати прізвища до того моменту, доки не буде рішення суду, — відмахується Блажівський.

Зараз ви читаєте новину «Колишні урядовці не скаржаться на умови утримання в слідчому ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі