понеділок, 08 жовтня 2007 18:05

Колишні депутати розбили спортивну машину (РЕПОРТАЖ)

Автор: фото: Андрій КУЗАКОВ
  Колишній депутат від Партії регіонів Олег Калашников 6 жовтня 2007 року курив сигари і грав у більярд у комплексі ”Смерекова хата”
Колишній депутат від Партії регіонів Олег Калашников 6 жовтня 2007 року курив сигари і грав у більярд у комплексі ”Смерекова хата”

Минулої суботи депутатський клуб "Парламент" зібрав колишніх нардепів у туристичному комплексі поблизу Києва. Там вони їли восьминогів та молюсків, рибалили й каталися на авто вартістю до 160 тис. євро.

На трасі Київ–Житомир розташований комплекс "Смерекова хата". Біля ставка стоять кілька дерев"яних будиночків — ресторани, бари та баня. Навколо — альтанки, усе завішано рекламою золотих годинників "Клейнод" та автомобільної компанії "Брітіш Моторс Україна". Остання ще й надала автомобілі "ягуар" і різні позашляховики, щоб екс-нардепи змогли їх випробувати. Спортивний "ягуар" під час такого тесту потрапив у аварію. Але хто з політиків розбив машину, організатори не зізнаються. Кажуть лише, що витрати за це покриє страховка.

Члени клубу разом із сім"ями приїхали позмагатися в риболовлі, грі в морський більярд та футбол. Про політику майже не говорили.

Колишній заступник лідера Соціал-демократичної партії об"єднаної Вадим Місюра, 45 років, приїхав із родиною. Він одягнутий у синій спортивний костюм "Адідас" та куртку з написом "Футбольний клуб "Динамо". Запевняє, що більшість партій нині зацікавлені в широкій коаліції. Місюра додає, що президенту невигідно, щоб Юлія Тимошенко стала прем"єр-міністром:

— У президента патова ситуація...

— Папа, открой! — підходить до нього донька з пляшкою кока-коли.

— Якщо Тимошенко стає прем"єром, то це гарний майданчик для наступних президентських виборів, — продовжує Місюра.

Постоявши, донька іде. А Місюра каже, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович мав створити блок із політичних партій, щоб перемогти на виборах.

— Папа, можно конфетку? — знову підходить донька.

— Да, — відповідає їй нардеп і продовжує: — Амбіції Партії регіонів призвели до того, що були розпорошені голоси й їм трохи не вистачило для перемоги.

Половити рибу також приїхав "регіонал" Олег Калашников, 44 роки. На цих виборах він не потрапив до списку Партії регіонів через те, що спровокував побиття журналістів під Верховною Радою 2006 року. Кореспондент "ГПУ" запитує його, чи шкодує він, що через той вчинок не потрапить до парламенту.

— Не хочу давати оцінок, бо думаю, що стосовно мене була провокація, — відповідає Калашников, потягує сигару й додає: — Якщо партія прийняла таке рішення, у мене немає жодних претензій. Я залишаюся членом Партії регіонів.

Окрім депутатів до "Смерекової хати" приїхали бізнесмени. Вони рекламували свою продукцію. Наприклад, для риболовлі можна було купити дорогу вудку. Президент клубу Микола Байрак говорить, що такі заходи сприяють встановленню неформальних зв"язків між парламентарями, урядовцями та бізнесменами. Членами клубу є депутати й бізнесмени.

— Мы являемся лоббистской структурой в хорошем значении этого слова, — говорить він.

Однак додає, що їхня організація грошей із бюджету не отримує. Усі заходи організовуються за кошти, отримані від реклами.

Зараз ви читаєте новину «Колишні депутати розбили спортивну машину (РЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі