пʼятниця, 07 вересня 2007 17:17

Кокотюха написав книжку про Луценка

"Мені 42 роки, а після того, як ти стаєш президентом, вище йти нікуди. Я б не хотів, як Кравчук, поливати троянди та намагатися розповідати казки своїм виборцям". Цими словами Юрія Луценка розпочав книгу про лідера блоку НУ-НС 36-річний письменник Андрій Кокотюха. Її презентація відбулася в четвер.

Книга називається "Юрій Луценко. Польовий командир". Її наклад — чотири тисячі примірників, коштує близько 20 грн.

На презентацію Кокотюха приходить зі своїм видавцем. Чекають на соратника Луценка, 38-річного політолога Олеся Донія. Він запізнюється.

— Не дали навіть поспати, — бурчить потім Доній, дивлячись на Кокотюху та видавця. — Хоч би один день дали відіспатися.

Автор книжки розповідає, що для її написання довелося брати інтерв"ю в Луценка навіть у літаку. Каже, досі зберігає плівки з записами розмов. Там є лайка, якою часто користується лідер НУ-НС.

— Я зловив Луценка на якомусь мітингу і дав першу книжку, — говорить автор. — Він її  проглянув, передав охороні та сказав: "У машину!".

Кокотюха каже, що роботу йому замовили у видавництві. Суму гонорару назвати відмовляється.

Розповідає, що в молодості Луценко любив ходити до дівчат, політикою активно не займався.

— Але зараз йому мітингів вистачає, — жартує.

Говорить, що політик хотів, аби на обкладинці було його фото в вишиванці. Та видавець вирішив, що краще буде знімок Луценка, де він у малиновій футболці задумливо дивиться вбік.

Не сподобалося Луценкові й фото на звороті. На ньому він спілкується з чоловіком, склавши пальці на правій руці.

— Тоді він сказав: "Мені б ще сюди чарку!", — продовжує Кокотюха. — А Катеринчук, який стояв збоку, додав, що хоч з чаркою, хоч без неї, але він такий і в житті.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха написав книжку про Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі