неділя, 29 квітня 2007 16:02

Коаліція лякає імпічментом

Минулої п"ятниці депутати від коаліції обговорювали у Верховній Раді можливість відсторонення від влади президента Віктора Ющенка.

Ще до початку засідання до сесійної зали заходять майже всі члени Кабінету Міністрів, сідають в урядовій ложі. Парламент планував розглядати законопроект про внесення змін до держбюджету на цей рік. Проте розгляд переносять. За 10 хв. міністри залишають Верховну Раду.

Після цього до сесійної зали заходить міністр економіки Анатолій Кінах, оглядається на всі боки. Підходить до спікера Олександра Мороза, 63 роки, вітається та виходить.

— Про те, що другий указ Ющенка теж неконституційний,  знають усі, — голосно каже Мороз. Закликає регламентний комітет парламенту розглянути пропозиції щодо початку процедури імпічменту президента.

— Я думаю, що ми повинні діяти таким чином, щоб і Ющенкові допомогти вийти в конституційне поле, і суспільству увійти в конституційні взаємовідносини, — веде далі Мороз. — Ніхто не боїться дострокових виборів, — складає руку в кулак і продовжує: — Але ж для цього потрібна правова основа.

39-річний соціаліст Василь Волга пропонує створити слідчу комісію щодо стану здоров"я президента. Дослідити, чи може Віктор Ющенко виконувати свої повноваження.

— Я сумніваюся, що людина, яка вжила майже стакан діоксину, в стані залишитися адекватною — каже нардеп.

Водночас спікер Мороз пильно дивиться в залу, говорить:

— Прошу колег на гальорці не вести дискусію голосніше, ніж доповідач.

Депутати голосують за створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин звільнень та призначень суддів та генпрокурора. "Регіонал" Михайло Чечетов тисне послідовно на п"ять кнопок біля себе, потім обертається й натискує ще одну на ряду позаду. На табло висвітлюється — 257 голосів "за" проект постанови. Усі аплодують. У залі в цей час — близько 70 нардепів.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція лякає імпічментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі