понеділок, 26 березня 2007 17:09

Кисельов переконаний у вбивстві Кушнарьова

Учора на брифінгу перший заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов, 58 років, роздавав копії протоколу допиту Юлії Тимошенко. Його проводили в березні 2000 року в Генпрокуратурі за участі заступника федерального прокурора США Марти Анн Борщ. Також давав статті з різних видань про роботу лідерки БЮТ Юлії Тимошенко в газовій сфері.

Кисельов заходить до зали вчасно. Одягнений у смугастий костюм і смугасту червоно-синю краватку. У руках тримає папери. Сідає за стіл, папери кладе перед собою.

— Сьогодні сім суддів Конституційного суду запросили на нараду до президента України. Це порушення Конституції. Ніхто, навіть президент, не має права проводити наради із суддями Конституційного суду, — розпочинає виступ "регіонал".

Додає, якщо після наради ухвалять рішення, на кшталт проведення дострокових парламентських виборів чи нелегітимності уряду, то "антикризовики" сприйматимуть їх як ухвалені під тиском президента.

Перепрошує у прес-секретаря, що забрав у неї вступне слово. Вона говорить про тему брифінгу.

Однак Кисельов додає, що зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який забороняє президентові очолювати чи мати якийсь стосунок до будь-якої партії.

Переходить до основної теми. Каже, що американці таки притягували Тимошенко як свідка у справі Павла Лазаренка. Стверджує, що Штати її прикривають.

— З одного боку, — щоб тримати Тимошенко на міцному гачку. З іншого — 440 мільйонів доларів, які проходять у справі як вивезені з України незаконно, США повертати не хочуть, — пояснює він.

Кисельов — заступник голови слідчої комісії з цієї справи. Припускає, що на комісію чинитиметься тиск. Іронізує: обіцяє переходити дорогу лише на зелене світло і не ходити на полювання. "ГПУ" запитує, чи вважає він, що Євгена Кушнарьова вбили навмисно.

— Моє особисте переконання в тому, що смерть Кушнарьова невипадкова, — відповідає Кисельов. — Коли в людину стріляли чотири рази і коли куля увійшла зверху вниз — значить він лежав на землі. Бо розумів, що в нього стріляють.

Коли журналісти майже розійшлися, Кисельов указує комусь із прес-служби на папери щодо Тимошенко, які лежать у нього на столі:

— Коли суспільство взнає, усі вжахнуться!

Зараз ви читаєте новину «Кисельов переконаний у вбивстві Кушнарьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі