четвер, 03 липня 2008 18:36

Кириленко просить не призначати Жванію в Антимонопольний комітет

Лідер фракції блоку НУ-НС у Верховній Раді В"ячеслав Кириленко, 40 років, просить уряд відкликати з парламенту кандидатуру "самооборонівця" Давида Жванії на посаду голови Антимонопольного комітету. Також НУ-НС вимагає відкликати кандидатуру Ігоря Куруса на посаду голови Держкомітету телебачення й радіомовлення.

— Наша фракція не ухвалювала рішень щодо них на ці посади, — каже Кириленко. — А відповідно до угоди про створення демократичної коаліції саме НУ-НС має пропонувати їх на ці посади.

Додає, що вже найближчим часом фракція визначиться із кандидатами.

Володимир Стретович із "Народної самооборони" говорить, що питання щодо Жванії та Куруса були узгоджені з урядом іще в січні. Вважає, що заява Кириленка може бути пов"язана зі спробами позбавити Жванію громадянства України. Нині з нардепом судиться Генпрокуратура. Давид Жванія зі свого боку заявляв, що Віктор Ющенко 2004 року не був отруєний.

— Я розмовляв із Давидом Важаєвичем, — розповідає "нашоукраїнець" 46-річний Павло Жебрівський. — Він і сам не надто палає бажанням бути головою Антимонопольного комітету. Він неправильно діє, коли каже публічно деякі речі. Але й по відношенню до нього теж діють неправильно. Зокрема, що стосується його громадянства. Якби з Давидом поступили по-людськи, то він сам заявив би про зняття своєї кандидатури.

Каже, що фракція ще не обговорювала жодної кандидатури на цю посаду.

— Але в нас є як мінімум 25 прем"єрів і 70 міністрів, — жартує депутат.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко просить не призначати Жванію в Антимонопольний комітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі