вівторок, 02 липня 2019 06:20

Керівників митної та податкової служб визначили на конкурсі

25 червня відбувся фінальний етап конкурсу на посаду голови Державної митної служби. Переміг заступник міністра економічного розвитку та торгівлі 35-річний Максим Нефьодов. Його тепер має призначити Кабмін.

— Реєстрація юридичної особи, затвердження кошторису, нова структура і штатний розпис, — озвучує плани Нефьодов. — Потім — утворення територіальних органів Державної митної служби, положення про регіональні митниці. І нарешті — розпорядження про початок роботи. Старт десь через 2,5 місяці реалістичний.

Максим Нефьодов має економічну освіту, закінчив Київський національний університет ім.Тараса Шевченка. Працював з інвестиціями у міжнародних компаніях. ­2015-го — заступник міністра економічного розвитку й торгівлі. Один з ініціаторів створення системи електронних закупівель "Прозорро". За три роки вона зекономила державі 17,6 млрд грн.

У березні уряд розділив Державну фіскальну службу на митну й податкову. Цього вимагав Міжнародний валютний фонд. Того ж місяця запустили конкурси на голів служб.

Податкову очолив заступник міністра фінансів 37-річний Сергій Верланов. Він — правник. Навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Працював юрисконсультом на підприємствах області. Був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні. З 2016 року — член Громадської ради доброчесності, вищої кваліфікаційної комісії суддів України. З липня 2018 року — заступник міністра фінансів. Займається податковою та митною політикою, реформою ДФС і фінансовими розслідуваннями.

Державна фіскальна служба продовжить роботу із запуску нових структур.

Зараз ви читаєте новину «Керівників митної та податкової служб визначили на конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі