вівторок, 10 квітня 2007 18:01

Каськіва виключили з Громадянської кампанії "Пора"

Автор: фото: PHL
  Євген Золотарьов прийшов на засідання Громадянської кампанії ”Пора” з донькою
Євген Золотарьов прийшов на засідання Громадянської кампанії ”Пора” з донькою

Учора з"їзд Громадянської кампанії "Пора" виключив з її складу голову Громадської партії "Пора" 32-річного Владислава Каськіва. Його самого на зібранні не було.

Каськів очолює партію "Пора". Нещодавно частина незгодних з його політикою "пористів" відділилися і почали процес створення нової партії.

З"їзд проходив у будинку Спілки письменників. Майже половина делегатів — у вишиванках. На сцені стоїть застелений зеленою скатертиною стіл. За ним намет із жовтим прапором "Пори", насипано гірку свіжих лимонів.

Учасникам з"їзду роздають регламент та ухвалу організації. До залу входить один із лідерів "Пори" Євген Золотарьов, 33 роки, з маленькою донькою Даринкою. Сідає зліва під сценою.

Зі вступним словом виступає Андрій Юсов, 24 роки. На ньому вишиванка, чорний костюм зі значком "Пори".

— Тут присутні люди, які робили помаранчеву революцію, — каже. — Які лягали під автобуси, в яких везли тих, хто фальсифікував вибори.

Лежав он в тому куточку

Згадує нинішнього міністра економіки Анатолія Кінаха, що перейшов до владної коаліції, спікера Олександра Мороза, який "продався", донедавна члена фракції "Нашої України" Сергія Головатого, який заявив, що "лягатиме під танки Ющенка".

— Закликаємо демократичні сили не включати до своїх списків дискредитованих політиків типу Головатого, Кінаха, Каськіва, — каже Андрій Юсов.— Тож я виношу на голосування питання виключення Владислава Каськіва з Громадянської кампанії "Пора".

Каськіва виключають одноголосно. Уже третій тиждень говорять про те, що він отримав від "регіоналів" чи то два, чи то три мільйони доларів.

До слова запрошують головного його опонента Євгена Золотарьова. За ним іде його донька, стає біля столу й махає всім рукою. Зал сміється.

— Востаннє я був у цій залі трохи більше, ніж два роки тому, — говорить Золотарьов. — Тільки тоді не сидів тут, а лежав он в тому куточку, — показує рукою вліво.

Згадує, як приходив до Спілки письменників, щоб трохи поспати під час помаранчевої революції. Каже, що відтоді в країні мало що змінилося, і прірва між громадянами та політиками стала ще глибшою.

Зараз ви читаєте новину «Каськіва виключили з Громадянської кампанії "Пора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі