вівторок, 23 травня 2017 05:31

Канада відкрила ринки для України

"Парламент Канади завершив ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Україною. За це щойно проголосував Сенат — верхня палата парламенту. Це історична подія. Пригадую, як ми вели й завершили переговори два роки тому. Радий бути свідком цього в Оттаві", — пише у "Фейсбуку" лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, 43 роки, під час візиту до канадської столиці.

Канада відкриває свій ринок для українських товарів на 98%, згідно з угодою. Обнулить мита на більшість товарних груп для вітчизняних товарів. Український ринок для канадських відкриють на 70%.

Під час візиту до Канади екс-прем'єр Арсеній Яценюк зустрівся з тамтешнім міністром закордонних справ Христиною Фріланд і міністром публічної безпеки Ральфом Гуддейлом. Йшлося про міжнародну підтримку України.

— Високо ціную особистий внесок міністрів та уряду й народу Канади у те, аби Україна стала історією успіху. Оскільки з початку наступного року Канада головуватиме у "Великій сімці", важливо піднімати питання України на цей рівень, — каже Яценюк.

— Канада підтримує основи міжнародного порядку, і ми стоїмо на боці України, — говорить Христина Фріланд, 49 років.

Арсеній Яценюк подякував за канадську участь у програмі модернізації української армії і навчань нашого війська.

Він також зустрівся із членами парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Канада відкрила ринки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі