четвер, 06 грудня 2007 17:09

Качинський отримав орден Ярослава Мудрого

Президенти України і Польщі Віктор Ющенко, 53 роки, та Лех Качинський, 58 років, на спільну прес-конференцію запізнюються на 15 хв.

Главам держав підносять для підписання текст спільної заяви "Сучасні виклики — нові виміри стратегічного партнерства". Ющенко й Качинський підписують. Українські та польські журналісти встають і аплодують.

— Ану сядьте, сядьте, — метушаться працівники прес-служби Віктора Ющенка.

Першим виступає український президент. Качинський слухає у навушниках переклад.

— Після виборів настала стабільність, — говорить президент. — Тому ми обговорили питання спільного митного та прикордонного контролю.

Дякує Качинському за візит й гладить по руці. Президент Польщі теж торкається руки Віктора Ющенка й каже, що поляки бажають Україні вступити в Європейський Союз  та НАТО.

— За останні два роки ми зустрічаємося вже дванадцятий чи п"ятнадцятий раз, — усміхається він. — Запрошуємо вас, Вікторе Андрійовичу, до нас з офіційним візитом.

Додає, що дуже зрадів ордену Ярослава Мудрого. Його Віктор Ющенко вручив Лехові Качинському вчора вранці.

Українського президента запитують, як швидко буде сформований уряд. Віктор Ющенко каже, що жодної затримки з боку секретаріату не буде. Погоджується, щоб коаліція спочатку проголосувала за прем"єра, а потім за запропоновані президентом законопроекти.

Доки Ющенко відповідає, Качинський позирає на годинник і важко зітхає.

Зараз ви читаєте новину «Качинський отримав орден Ярослава Мудрого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі