пʼятниця, 23 листопада 2007 17:15

Із політиків на Майдан прийшов лише Катеринчук

Минулого четверга близько 15 год. на майдані Незалежності робили імпровізовану сцену. На п"ять щільно зіставлених лавок поклали фанерні щити й застелили їх килимом. З боків поставили динаміки.

Так святкували третю річницю помаранчевої революції. Навколо тої сцени збираються люди, які досі гуляли Майданом розрізненими групками. Усього відзначають подію близько сотні: хтось із прапором чи в помаранчевому шалику, зі стрічками.

Кожен охочий міг проголосити зі сцени промову. Близько 19 год. на неї виходить нардеп Микола Катеринчук, 40 років. Одразу з"являються прапори очолюваного ним руху "Європейська платформа".

Катеринчук розповідає про спільне з Віктором Ющенком засідання фракції блоку "Наша-Україна — Народна самооборона", яке нещодавно завершилося:

— Президент ще раз підтвердив, що буде гарантом створення демократичної коаліції у Верховній Раді. Це найприємніший подарунок, який можна зробити українському суспільству. Ці 228 голосів дуже важливі для молодої демократії України.

Після виступу Катеринчука оточують люди, просять автограф. Дехто підходить по два рази.

— Я з Одеси спеціально приїхала, — вигукує одна жінка.

Катеринчук намагається вийти, але його не відпускають.

— Замерзнет, надо ему головной убор, — турбується про нардепа якийсь чоловік.

Кореспондентові "ГПУ" Катеринчук каже, що інші лідери революції також мають прийти на Майдан.

— Я просто раніше встиг одягнутися, — пояснює на ходу.

За деякий час люди збираються в колону та йдуть до Секретаріату президента. Там скандують "Ющенко!". Сподіваються, що він до них вийде.

Ющенка немає.

— Раніше виходив, а тепер не хоче, — говорять між собою.

Зараз ви читаєте новину «Із політиків на Майдан прийшов лише Катеринчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі