четвер, 09 грудня 2010 14:31

Ігоря Насалика звинуватили у зраді партійних ідеалів

Центральна рада Української партії усунула з посади свого лідера Ігоря Насалика, 48 років. Він є мером міста Калуш на Івано-Франківщині. Очолював партію з 25 червня цього року.

Претензії до Насалика виникли через позицію членів Української партії, які є депутатами Івано-Франківської облради. Вони підтримали кандидатуру "регіоналів", теперішнього міністра охорони здоров'я Зиновія Митника на посаду голови облради. Кажуть, облрада була для Митника "запасним аеродромом", бо його з дня на день можуть позбавити міністерського портфеля.

— Депутати Івано-Франківської облради висловили свою особисту позицію. Українська партія не співпрацювала і не співпрацюватиме з антиукраїнськими політичними структурами, — сказали у заяві прес-служби партії.

Партійці також звинуватили Насалика у провалі виборчої кампанії до місцевих рад, у непрозорому використанні 400 тис. грн, які мали заплатити людям за роботу на виборах.

— 200 наших однопартійців стали депутатами різних рівнів. В Івано-Франківській облраді 14 депутатів створили фракцію. І після цього мене звинувачують, що на Прикарпатті я провалив вибори, — говорить Ігор Насалик. —  Гроші нікому не заборгував. Саме 400 тисяч гривень виділив Львівській крайовій організації. Львів'яни участі у місцевих виборах не брали. Де поділи гроші, не знаю. Рішення засідання Центральної ради Української партії не є легітимним. Давати оцінку моїй роботі може Всеукраїнський партійний з'їзд.

Ігоря Насалика 31 жовтня вдруге обрали міським головою Калуша. За нього проголосували 91,35% виборців. Насалик — підприємець, колишній нардеп. Починав політичну кар'єру як рухівець. Примикав до "Нашої України", "Регіонів", "ЕКО +25%", УНП. Вважають одним із найбагатших бізнесменів Західної України. Під Києвом у Кончі-Заспі має будинок на 800 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Ігоря Насалика звинуватили у зраді партійних ідеалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі