середа, 26 березня 2008 17:53

Ігор Кріль не розкрив фінансистів "Гарту"

Останнім часом в українському політикумі ходили чутки про створення нової пропрезидентської партії. Основою її нібито мав стати Фонд регіональних ініціатив "Гарт", який очолює нардеп від блоку НУ–НС Ігор Кріль, 46 років.

На голову нової партії  пророкували  керівника Секретаріату президента Віктора Балогу. Припускали, що новий політичний проект має допомогти Вікторові Ющенку вдруге стати президентом.

Офіс "Гарту" розташований на Подолі на вул. Ярославській, у щойно зведеному будинку. Біля входу стоїть дівчина. Неохоче каже, що працює у фонді. Потім відмовляється від розмови.

— У меня есть пунктики — я политику и религию не обсуждаю, — пояснює.

Всередині Ігор Кріль дає брифінг. Повно журналістів — всі сподіваються, що буде оголошено про створення нової політичної сили.

— Ніякої партії на базі "Гарту" не буде, — розчаровує Кріль. — Але якщо хтось і колись створить її, то це будуть не ті люди, з якими цю партію пов"язують.

Зазначає, що "Гарт" надалі залишатиметься громадською організацією. Презентує новий сайт фонду. Тримає мікрофон та  указку. Розповідає, що його фонд братиме інтерв"ю, проводитиме конференції, і все це можна буде побачити в Інтернеті. Дехто з журналістів іде.

Відповідаючи на запитання Кріль каже: процес створення пропрезидентської партії таки рухається.

— Якщо процес дійде логічного завершення, я буду першим, хто про це скаже, — зазначає.

Не розголошує також, хто фінансує "Гарт".

— Є багато людей, які підтримують організацію. Вони мають право це робити, оскільки є добропорядними платниками податків, — каже.

Після брифінгу журналістка запитує Кріля, хто йому та Вікторові Балозі оплачує чартерні авіаперельоти до Закарпаття. Пояснює, що вказані в його декларації доходи замалі для таких витрат.

— Ти чого така зла? Нащо воно тобі треба? — кидає Кріль та йде до свого кабінету.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Кріль не розкрив фінансистів "Гарту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі