пʼятниця, 18 квітня 2008 18:06

Хорошковський не хоче бути прем"єром

Учора голова Державної митниці 39-річний Валерій Хорошковський провів розширене засідання колегії свого відомства. Під час перерви вийшов поспілкуватися із журналістами.

— Працюємо 35 хвилин, — попереджає його прес-секретарка.

— Максимум — 30, — відповідає Хорошковський. — У нас часу обмаль.

Результати надходжень до Держбюджету від митниці називає "задовільними". Адже порівняно з минулим роком за перший квартал 2008-го вони зросли майже на 80%.

Хорошковського запитують, чи справді він є можливим кандидатом на посаду прем"єр-міністра в разі відставки Юлії Тимошенко. Такі чутки з"явилися нещодавно.

— Це неможливо. Бо прем"єр-міністр — це лідер політичної сили або коаліції політичних сил, — відповідає Хорошковський. — Якщо його не підтримують у парламенті, то це ніхто. Спонтанні фігури не зможуть розвивати країну. Я ж поки що знаходжуся на своєму місці.

Розповідає про кримінальну справу щодо нерозмитненого газу.  Із січня цього року в Україну його надійшло понад 5 млрд кубометрів без контрактів.

— Чому ми тільки в квітні почали працювати на рівні кримінальної справи? У квітні ніхто не подав декларації на розмитнення газу, — розповідає Хорошковський.

До того газ намагалася розмитнити компанія "УкрГазЕнерго", яку прагнула усунути з ринку прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

Хорошковський пояснює, що Кабмін заборонив Держмитниці розмитнювати газ усім, крім "Нафтогазу". Але в цієї компанії не було контрактів. Тому газ до України надходив, але не декларувався. Держмитниця порушила кримінальну справу і передала її в СБУ.

— Зараз контракти між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго" є, — додає Хорошковський. — Учора розмитнили 3,5 мільярда кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський не хоче бути прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі