вівторок, 22 грудня 2015 00:20

Харківським активістам палять машини

Зростає тиск влади на протестувальників у областях. 24 грудня 2013 року в Харкові невідомі підпалюють ­"Опель Омега" координаторів місцевого Євромайдану. Через три дні палає машина волонтерів, які готують чай та бутерброди мітингувальникам. 27 грудня обливають зеленкою Юрія Луценка, він уперше після двох років ув'язнення приїхав у Харків. Четверо чоловіків ховаються в підвалі. Активістів міліція туди не пускає, щоб не було самосуду.

— Раз мене розмалювали, як Аватара, значить те, що я кажу, є страшним для них, — виступає Луценко на сцені біля пам'ятника Шевченку. Закликає людей об'єднуватися проти влади. — Я найбільше люблю письменника Юрія Андруховича. А тут в Харкові живе теж наш, але російськомовний письменник Андрій Курков. Доки читачі Андруховича не потиснуть руку любителям Куркова, доти перемагатиме українофоб Бузина (журналіст, письменник Олесь Бузина відомий антиукраїнською позицією, його застрелили в Києві 16 квітня 2015 року. — "ГПУ").

27 грудня о 6.30 двоє чоловіків у лижних масках вискакують з авто й ламають намети на Євромайдані в Чернівцях. Активісти їх затримують і передають міліції.

Зараз ви читаєте новину «Харківським активістам палять машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі