вівторок, 28 вересня 2010 01:42

Губернатору купили авто за 415 тисяч гривень

Автор: фото: Олена ГАЛАГУЗА
  Водій губернатора Житомирщини Сергія Рижука порається біля нової службової машини ”Тойота Камрі”
Водій губернатора Житомирщини Сергія Рижука порається біля нової службової машини ”Тойота Камрі”

Державні чиновники продовжують купувати дорогі машини попри заборону прем"єра Миколи Азарова. 10 авто представницького класу планують придбати до кінця року, пише газета "Дело" з посиланням на "Вісник держзакупівель".

Уже після заборони Азарова "Донецька залізниця" купила позашляховик "Лексус RX 350 Лакшері" за 652 тис. грн. А в серпні за гроші обласного бюджету придбали "Тойоту Камрі" для голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука за 415 тис. грн.

На машину Рижука встановили нові номери "АМ 0001 ВА". Після чого поміняли номерні знаки й заступників губернатора. "Опель Омега" першого заступника Миколи Олещенка отримав цифрові символи "0002", "Деу Леґанза" керівника апарату Йосипа Запаловського — "0003", "Фольксваґен Пассат" заступника губернатора Ігоря Орлова — "0004", "Шкода Октавіа" заступника Віктора Балюрка — "0005", авто такої ж марки заступника Володимира Дебоя — "0007".

— Такі номери роблять чиновників публічнішими, адже будь-хто може побачити тебе на дорозі, — каже 41-річний Володимир Дебой.

Єдиний заступник голови облдержадміністрації, який не змінив номер на службовому авто — Микола Дейсан, 46 років. Його "Фольксваґен Туареґ" їздить під цифрами "7777".

— Ці номери подобаються моїй дружині, — жартує Микола Миколайович. — Якщо ж серйозно, то машина понад п"ять років на ходу і не мала ніяких проблем. Хай це буде забобон, але переконав губернатора нічого не міняти.

Сергій Рижук не мав закріпленого за собою державтомобіля. Його попередник Юрій Забела передав службовий 500-й "мерседес" 1996 року випуску в оренду міському голові Житомира Вірі Шелудченко.

Зараз ви читаєте новину «Губернатору купили авто за 415 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі