вівторок, 19 лютого 2008 16:47

Губернатор Львівщини Петро Олійник подав у відставку

  Петро Олійник працював губернатором Львівщини найдовше за всіх попередників — більше трьох років
Петро Олійник працював губернатором Львівщини найдовше за всіх попередників — більше трьох років

Учора голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, 50 років, написав заяву на звільнення за власним бажанням.

— Петро Михайлович зранку поїхав до Києва. Про наміри звільнитися нічого не говорив, — розповідає його прес-секретар Іванна Попович.

Депутат обласної ради від фракції "Наша Україна" Олесь Старовойт вважає, що причиною самозвільнення Олійника є розбіжності з головою Секретаріату президента Віктором Балогою.

Голова облради Мирослав Сеник припускає, що наступником Олійника може стати перший заступник губернатора Валерій П"ятак.

Петро Олійник працював головою облдержадміністрації з 4 лютого 2005 року. За тривалістю перебування у губернаторському кріслі він побив рекорд. Його попередники — В"ячеслав Чорновіл, Степан Давимука, Микола Горинь, Михайло Гладій, Степан Сенчук, Мирон Янків та Олександр Сендега — керували областю рік-два.

Заслугою Петра Олійника називають демократичне проведення парламентських виборів. Водночас йому закидали, що так і не зумів відділити бізнес від влади, здолати корупцію та зменшити безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Львівщини Петро Олійник подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі