середа, 16 квітня 2008 19:01

Грищенко став першим заступником Богатирьової

  Костянтин Грищенко багато зробив для євроатлантичної інтеграції за часів президентства Леоніда Кучми
Костянтин Грищенко багато зробив для євроатлантичної інтеграції за часів президентства Леоніда Кучми

Президент Віктор Ющенко у вівторок призначив першим заступником секретаря Ради нацбезпеки й оборони Костянтина Грищенка, 54 роки. Досі той був міністром закордонних справ у тіньовому уряді Віктора Януковича.

З цієї посади Грищенка звільнили вже за кілька годин після появи президентського указу. Однак у "Регіонах" стверджують, що Віктор Янукович на нього не ображається.

— Грищенко є дипломатом високого ґатунку. Навіть коли працював із Януковичем, проявляв себе поміркованим політиком, — каже директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 49 років.

У 2000–2003 роках Костянтин Грищенко був послом України у США, наступні два очолював Міністерство закордонних справ. За часів другого прем"єрства Януковича був його радником.

— Для експертів не секрет, що Грищенко завжди був прихильником євроатлантичної інтеграції, — продовжує Фесенко. — Він ще за часів Кучми багато для цього зробив. Ющенкові зараз такі люди потрібні. Президент хоче налагодити стосунки з поміркованою частиною опозиції.

Головною проблемою Фесенко називає можливу конкуренцію між представниками зовнішньополітичного напряму: заступником голови Секретаріату президента Олександром Чалим, міністром закордонних справ Володимиром Огризком та Костянтином Грищенком із РНБО. Питання в тому, чи зможе президент зробити з них одну команду.

Досі посада першого заступника секретаря РНБО була одна, її обіймає Степан Гавриш. Грищенко став ще одним першим заступником. Крім них, у Раїси Богатирьової є ще шість заступників.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко став першим заступником Богатирьової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі