понеділок, 04 лютого 2008 17:06

Гриценко розкритикував уряд Тимошенко

Учора в столичному готелі "Хайят" відбулася міжнародна конференція "Нова Україна в новій Європі". Вів її радник президента 49-річний Олег Рибачук. Присутніми були народні депутати від коаліції та опозиції, дипломати.

— Це ж не вечірка, а конференція, — каже перед початком Рибачук до помічників. — Зробіть у залі світліше. А коли буде відео, то приглушите.

У холі гостям наливають чай та каву. Чотири скрипалі грають класичну музику. До зали заходить міністр оборони Юрій Єхануров. Підходить до нардепа-"нашоукраїнця" Анатолія Гриценка, відводить його за руку в куток. Хвилин зо 10 про щось говорять.

Олег Рибачук починає конференцію із запізненням на 15 хв. Перепрошує, що не всім гостям вистачило стільців. Просить занести до зали додаткові.

Надає слово голові представництва Єврокомісії в Україні 62-річному Ієну Боугу.

— Я некваліфікований, щоб говорити про НАТО і вступ України туди, — жартує посол. — Але пан Рибачук не та людина, якій можна сказати "ні".

Констатує, що Україна наближається до НАТО. Додає, що сьогодні приймуть рішення щодо вступу України до Світової організації торгівлі. І це допоможе вивести українську економіку на європейський ринок.

Заходить віце-прем"єр із питань євроінтеграції 47-річний Григорій Немиря. Волосся у нього скуйовджене. Перепрошує за запізнення. Рибачук запрошує його до слова. Той починає говорити англійською.

— Ми що, за кордоном? — обурюється колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, 54 роки.

Григорій Немиря розповідає, що у схваленій Кабміном програмі йдеться про вступ України в НАТО. Нагадує, що цей пункт записаний і в коаліційній угоді між БЮТ та НУ-НС.

— Уряд Тимошенко є послідовним, компетентним і відданим, — додає Немиря.

Рибачук пише йому записку: — "1 хвилина". Віце-прем"єр закінчує виступ.

Надають слово Анатолієві Гриценку. Він каже, що компетентність і відданість ще треба довести.

— Якби уряд був таким відданим, то ми б побачили, як його міністри з телеекранів розповідають людям про НАТО, — говорить "нашоукраїнець". — Нехай і прем"єр вийшла б та сказала, що програма"Український прорив" — це і є план приєднання до НАТО.

Додає, що уряд Віктора Януковича зробив найбільше для вступу України до СОТ.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розкритикував уряд Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі