Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 01:45

Грач очолив Компартію робітників і селян

Автор: фото з сайта www.segodnya.ua
  Леонід Грач: ”До нас приєднаються тисячі членів Компартії”
Леонід Грач: ”До нас приєднаються тисячі членів Компартії”

Народного депутата 63-річного Леоніда Грача у неділю на з'їзді Комуністичної партії робітників і селян одноголосно обрали головою Ради цієї партії. Раніше КПРС очолював колишній нардеп Олександр Яковенко. Він залишився членом партійної Ради. Запевняють, що працюють на громадських засадах.

— Партія зареєстрована 10 років тому, — російською розповідає Леонід Грач. — Маємо більше як 80 тисяч членів. Наберемо до 200 тисяч. Партія існує за рахунок членських внесків. Кожен має платити 1 відсоток від зарплати чи пенсії. Ми не залежатимемо від олігархів. Здатні зробити висновок, куди потрапила Компартія, коли її керівництво стало залежним від грошових мішків (16 грудня торік за критику керівництва Грача виключили із Компартії Петра Симоненка та фракції комуністів у Верховній Раді. — "ГПУ"). Ідеологія нашої партії — ленінські та марксистські ідеї, будівництво соціалістичного суспільства.

Звідки наберете нових членів?

— Приєднаються тисячі членів Компартії. Устав КПРС передбачає право перереєстрації для членів КПСС, КПУ та інших лівих сил у нашу партію. Вони не вступають заново, а перереєструються і збережуть партійний стаж. Пропозиції про вступ надходять із кожного регіону, — Грач зачитує листа від п'ятьох донецьких комуністів, які хочуть приєднатися до КПРС.

Ведете переговори про об'єднання з іншими лівими партіями?

— Вестимемо активну політику з усіма партіями, які хоч трошки ліві. Домовилися про зустріч з Наталією Вітренко.

Скільки голосів можете набрати на виборах до парламенту?

— Участь у виборах 2012 року — наша головна задача. Можемо отримати до 30 депутатів, якщо навколо лівих збережеться сьогоднішній підйом.

Комуністичну ідею підтримують приблизно 5 відсотків виборців. Кілька комуністичних партій розпорошуватимуть голоси.

— Таких виборців значно більше. Тим паче зараз, коли соціальні проблеми наростають. За рік при теперішніх темпах соціального пригнічення, які демонструють президент, Партія регіонів та Симоненко, ситуація буде не на їхню користь. Останні 10 років фігура Симоненка відштовхує ліво налаштованих людей від КПУ. Тому й упала підтримка партії.

Зараз ви читаєте новину «Грач очолив Компартію робітників і селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути