четвер, 09 лютого 2012 05:30

"Главное, чтобы у меня были эти рабы"

"Главное, чтобы у меня были эти рабы"

Нардеп 51-річний Роман Забзалюк вийшов із фракції "БЮТ-Батьківщина" наприкінці 2011-го. Відповідну заяву на засіданні оголосив спікер Володимир Литвин. За три тижні Забзалюк вступив до провладної депутатської групи "Реформи заради майбутнього". Її очолює колишній "бютівець" Ігор Рибаков.

Забзалюк майже два місяці лікувався й не ходив у Верховну Раду. Говорили, ніби пішов від "бютівців" через конфлікт із лідером фракції Андрієм Кожем'якіним. 8 лютого вперше заговорив про це.

— Я фактично не виходив із лав "Батьківщини" та її фракції. А в групі "Реформи заради майбутнього" числився формально, — каже Роман Забзалюк. — Керівництву партії стало відомо, що діючий режим готує фальсифікації на виборах. І намагатиметься вкотре дискредитувати нашу політичну силу. Йшлося не тільки про фізичне, психологічне та політичне нищення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв'язнів. Планували розколоти партію і фракцію. Збиралися висмикувати її членів — залякуванням, шантажем та підкупом. Тому було прийнято рішення провести депутатське розслідування. Цим я і зайнявся.

Хто вирішив проводити розслідування?

— Керівництво "Батьківшини". Кожен крок я координував з Олександром Турчиновим та Андрієм Кожем'якіним. Юлія Тимошенко також про це знала.

Які отримали результати?

— Виявили, що на продажних "тушок" (депутати-перебіжчики до провладних фракцій. — "ГПУ") впливають винятково грошима. Їх фінансує Банкова (Адміністрація президента. — "ГПУ").

Як майбутніх перебіжчиків вербували, і які перед ними ставили завдання?

— Підкуп депутатів відбувався за схемою. Пропонують певну суму, щоб людина зламалася. Спочатку — 500 тисяч доларів. Потім щомісяця зарплатню 20-25 тисяч доларів. Плюс надбавки за активну брехню проти "Батьківщини" та опозиції. На завершення гарантують бонус, якщо добре працюватимеш на господаря — ще 500 тисяч доларів. До мене підходив особисто Ігор Рибаков. Ми зустрічалися кілька разів. Я записував наші розмови на мобільний телефон. Тепер не дивно, чому йому відведені такі просторі апартаменти у Верховній Раді, які свого часу готувались для Януковича. В Адміністрації президента йому надали окремий кабінет. Звісно, безіменний.

Скільки вам заплатив Рибаков за перехід у його групу?

— 450 тисяч доларів. Ці гроші передавали частинами — то у Верховній Раді, то в Одесі. Ми їх повернемо у вигляді допомоги сім'ям, нашим виборцям.

Про що дізналися під час спілкування з Рибаковим?

— Розпочалася погоня за списками кандидатів у депутати, кандидатів до окружних та дільничних виборчих комісій. Буде залякування. Режим через підставних демагогів роздаватиме гроші та гречку. Хочуть зробити підставних "опозиціонерів" — кандидатів у депутати. Щоб підготувати умови для подальшого повального підкупу депутатів уже нової каденції.

Кого з депутатів-"тушок" викрили?

— Геннадія Задирка.

Чи будете звертатися до Генпрокуратури із заявою про злочин?

— Очікувати справедливої реакції з боку так званих правоохоронних органів не доводиться. Втім ми будемо наполягати на створенні тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді. Для того, щоб ці матеріали були вивчені.

 

"Главное, чтобы у меня были эти рабы"

Наводимо тези аудіозапису розмов з голосами, схожими на колишнього "бютівця", керівника депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова і нардепа Романа Забзалюка.

Рибаков: Финансовый вопрос. Мы решаем. Так скажу. Есть два момента. Первое — получаешь только разово, небольшой аванс. Второе — получаешь разово, хорошо разово и потом каждый месяц. Уверен в том, что карточкой голосовать — это твоя работа, можно подстраховаться.

Забзалюк: Можно мне сказать? Начало разговора — это где-то 500 тысяч?

Рибаков: Да! Да! Начало разговора — 500 тысяч, а там все, чтобы четко все остальное... Нам любые кандидаты нужны. Главное, чтобы они были с нами. Те, которые имеют рейтинг на Западной Украине. По х...ю откуда они там — "бютовские", не "бютовские". Главное, чтобы у меня были эти рабы. Мажоритарку отдадим под них. Всю власть, которая есть: область, губернатор, главы администраций, СБУ, прокуратура — все будет под него. Весь админресурс. Так жестко, что они оху...ют.

 

Зараз ви читаєте новину «"Главное, чтобы у меня были эти рабы"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі