середа, 16 травня 2007 18:34

Герман передчуває вибори у липні

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Регіоналка” Ганна Герман у кулуарах Верховної Ради у середу, 16 травня
”Регіоналка” Ганна Герман у кулуарах Верховної Ради у середу, 16 травня

Учора у Верховній Раді депутати мали заслухати звіт міністра внутрішніх справ Василя Цушка, генпрокурора В"ячеслава Піскуна та в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка. Силовиків викликали до парламенту через заяву керівника Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Валерія Гелетея про існування загрози життю деяких державних діячів.

Однак перед початком засідання у залі з"являється лише Василь Цушко, 44 роки. Сідає в урядовій ложі та відкидається на стільці.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз, 63 роки, дивиться по боках:

— Думаю, що не випадково представники СБУ та Генпрокуратури не присутні в парламенті.

Каже, що парламент хоче обов"язково їх вислухати завтра і сподівається, що вони прийдуть до сесійної зали. Біля президентської ложі, ліворуч від спікера, висить плакат із написом: "2007 — розпуск Ради? 2008 — розпуск президента!".

— Заявления Гелетея — это провокация, — читає з листочка свій виступ Василь Цушко. — Служащие такого уровня после таких заявлений — клиенты Генпрокуратуры.

Служащие такого уровня после таких заявлений — клиенты Генпрокуратуры

Розповідає, що колегія МВС звернулася до президента та Генпрокуратури з проханням організувати відповідну перевірку й дати правову оцінку діям. У залі присутні близько сотні нардепів. Хтось читає газети. Цушка майже не слухають.

У кулуарах "регіоналка" Ганна Герман, 48 років, каже, що вибори все ж відбудуться влітку.

— У мене є передчуття, — каже вона, витягуючи телефон із сумочки, — що вибори все ж відбудуться в липні. Президент і прем"єр зможуть сьогодні остаточно домовитися про дату виборів, і вже ввечері про це дізнаються прихильники Віктора Януковича на Майдані.

— Не знаю, нічого не можу сказати, — розводить руками на запитання про припущення Герман нардеп від Партії регіонів Тарас Чорновіл, 42 роки.

Зазначає, що в разі остаточних домовленостей між Ющенком та Януковичем соціалісти й комуністи не будуть блокувати ухвалення потрібних для виборів законів.

Соціаліст Євген Філіндаш, 30 років, це підтверджує. Але з усмішкою додає:

— Вибори відбудуться або восени, або їх узагалі не буде.

Зараз ви читаєте новину «Герман передчуває вибори у липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі