пʼятниця, 13 червня 2008 17:37

Генсек НАТО приїздить на запрошення Ющенка і Януковича

Віце-прем"єр із питань євроінтеграції 48-річний Григорій Немиря в четвер розповів про план міжнародних зустрічей прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. Зокрема, в понеділок вона проведе переговори із генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером.

— Його запросили президент Віктор Ющенко та прем"єр Віктор Янукович, — каже Немиря. — Ми ж пам"ятаємо, як багато Янукович зробив, щоб Україна наблизилася до НАТО. Нині його політична сила розвернулася на 180 градусів.

Віце-прем"єр розповідає, що уряд затвердив програму інформування людей щодо  Північноатлантичного альянсу. У грудні на саміті НАТО обговорюватимуть, що зробила Україна для приєднання до Плану дій із набуття членства в ньому.

— Стереотипи важко змінити, — говорить Немиря про низьку підтримку українцями членства в НАТО. — Публічну дискусію треба забезпечувати, і вона не повинна бути лише в Києві.

Після прес-конференції Григорій Немиря погоджується відповісти на кілька запитань "ГПУ".

Чому росіяни формують поганий імідж України за кордоном, зокрема, звинувачують у крадіжках газу, а наші політики мовчать?

— Ніхто не може зруйнувати нам імідж так, як ми самі. Словесна перепалка це — удєл слабих. Країна має діяти.

Як? Чи можна примусити Росію не робити таких заяв?

— Кожен має право висловлювати свої думки. Але ми повинні прагнути, щоб стосунки між нами в енергетичній сфері були довгостроковими, прозорими, на засадах конкуренції.

Чому прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не зніме телевізійний ролик із агітацією за вступ України до НАТО?

— Зверніться до неї з такою пропозицією. Поки що ми вибудували процес на етапі побудови програми, а ще більше будемо покладатися на етапі її реалізації, — плутано пояснює Немиря.

На запитання, скільки часу він присвячує пропагуванню вступу України до НАТО, не відповідає. Відмахується й каже, що поспішає.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО приїздить на запрошення Ющенка і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі