середа, 02 липня 2008 18:25

Генпрокуратура виграла першу справу проти Жванії

Апеляційний суд столиці вчора скасував рішення Радянського райсуду Києва, на підставі якого нардеп від блоку НУ-НС 40-річний Давид Жванія 1999 року отримав українське громадянство.

Нині цю справу повернули до Святошинського райсуду (колишній Радянський районний суд. — "ГПУ") на повторний розгляд. "Самооборонець" Геннадій Москаль, який представляє інтереси Жванії в суді, називає рішення заполітизованим. Він очікує, що далі справу направлять до Верховного суду, який очолює колишній "бютівець" Василь Онопенко.

Розслідування обставин отримання Давидом Жванією українського громадянства ініціював Секретаріат президента у травні цього року. В оточенні нардепа говорять, що таким чином хочуть змусити його публічно вибачитися перед президентом Віктором Ющенком. Раніше Жванія був одним із найближчих соратників глави держави, є його кумом. Однак останнім часом він почав поширювати заяви, в яких заперечує факт отруєння Ющенка діоксином 2004-го.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура виграла першу справу проти Жванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі