середа, 11 червня 2008 18:09

Генпрокуратура відкликала заяву проти Жванії

Святошинський райсуд столиці вчора мав почати розгляд справи про позбавлення українського громадянства народного депутата від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" 40-річного Давида Жванії. Заяву про це направив до суду наприкінці травня генпрокурор Олександр Медведько.

За 20 хв. до засідання біля суду з"являється нардеп від НУ-НС Геннадій Москаль, 57 років, із великим чорним портфелем. Каже, що захищатиме інтереси Жванії.

— Давида Важаєвича не буде, бо він до обіду спить, — усміхається Москаль. — Як Сталін — раніше другої не прокидається.

Відкриває портфель. Дістає і показує документи:

— Тут вся історія життя Жванії. Чотиритомник.

У ксерокопії трудової книжки зазначено, що з 15 серпня 1991 року його взяли на роботу в українську приватну структуру.

— Але в цій ситуації діє приказка: "За життя треба зробити дві речі: посадити дерево й кума", — Москаль натякає на те, що справу ініціювали з Секретаріату президента, а Жванія є кумом Віктора Ющенка.

Зауважує, що безліч людей в Україні мають подвійне громадянство і спокійно живуть.

Об 11-й всіх запрошують до зали. Представник прокуратури Наталія Бойко підходить до судді Ірини Онишко з аркушем паперу. Та зачитує, що генпрокурор Олександр Медведько відкликає свою заяву. Суддя каже: заява генпрокурора залишається нерозглянутою.

— Принесли заяву, забрали — це ж не дитячий садок, — обурюється Москаль після засідання. — Це не красить Генпрокуратуру. Але що поробиш, надійшла вказівка із Банкової, що забирай маляву (на кримінальному жаргоні так називають повідомлення або лист. — "ГПУ").

1999 року Радянський суд столиці, який нині називається Святошинським, визнав, що Жванія живе в Україні з 1991-го. На цій підставі він і отримав громадянство. Досі Генпрокуратура вимагала від Святошинського суду скасувати постанову, ухвалену 1999 року. Нині вона вирішила подати таку саму заяву до Апеляційного суду столиці — тому й забрали її зі Святошинського.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура відкликала заяву проти Жванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі