середа, 14 листопада 2007 19:06

Ганна Герман вкрала компромат на Вінського

Перед учорашнім засіданням робочої групи до журналістів підбігла "регіоналка" Ганна Герман, 48 років. Поклала на стіл аркуш паперу і сказала:

— Подивіться, що я вкрала!

Це був лист заступника керівника БЮТу Йосипа Вінського, 51 рік, де він вимагає від апарату Верховної Ради перерахувати йому зарплату за березень-червень. Водночас депутати від Блоку Юлії Тимошенко засідання Верховної Ради проігнорували. На тому ж аркуші — відповідь голови регламентного комітету "регіонала" Олександра Єфремова. Він відмовляє Вінському.

Герман залишає аркуш журналістам і поспішає до зали. Там присутні всі, крім Тимошенко та Януковича. Напередодні лідерка БЮТу поїхала за кордон. Куди й навіщо — її соратники не кажуть.

Засідання починається заявою представника Блоку Литвина Ігоря Шарова. Він  говорить, що треба обрати керівництво робочої групи. Турчинов у відповідь пропонує на голову кандидатуру Шарова. Той пояснює, що готовий бути лише секретарем чи заступником. Голосують щодо кандидатури представника від Компартії Адама Мартинюка, якого висунули "Регіони". Голоси розділяються навпіл. Шаров пропонує кандидатуру Єфремова. Партія регіонів просить оголосити перерву.

У коридор вибігає Герман. Вимагає повернути їй "документ", який вона надала журналістам. Їй віддають його. Виходить Вінський. Говорить, що БЮТ готовий підтримати кандидатуру Єфремова, але сумнівається, що це зроблять "регіонали". Його запитують про компромат, що показувала Герман.

— Недопустимо використовувати важелі регламентного впливу й тиснути на народних депутатів. Це позор для держави. Я з цим боротимуся, — ображається Вінський. — Із цим позором Мороз піде з посади. Із цих грошей не візьму жодної копійки, а віддам їх у дитячий притулок.

Зарплата народного депутата становить 15—25 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Герман вкрала компромат на Вінського ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі