понеділок, 17 березня 2008 17:59

Формальної коаліції БЮТу і Партії регіонів не буде

Лідер Партії регіонів 57-річний Віктор Янукович припускає можливість створення коаліції з Блоком Юлії Тимошенко, 47 років.

— Усе можливо. Немає нічого неможливого, — сказав він минулої неділі. — Ми ніколи не робили ворогів із жодної політичної сили. Опонентів чи суперників завжди треба поважати чи навіть любити.

Додає, що за сьогоднішніх умов у Верховній Раді можлива коаліція за участю будь-яких політичних сил.

Наприкінці січня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко теж припустила об"єднання в коаліцію з "Регіонами". Але на умовах її команди.

— Якщо Партія регіонів на це готова, тоді, як кажуть, ласкаво просимо! — сказала Тимошенко в інтерв"ю телеканалу "Євроньюс".

БЮТ і Партія регіонів час від часу спільно голосують у Верховній Раді. Наприклад, торік у січні вони разом ухвалили "Закон про Кабінет Міністрів", який обмежив повноваження президента. Вже в цьому скликанні парламенту підтримали в першому читанні законопроект про держзакупівлі.

Керівник соціологічної служби "Український барометр" 54-річний Віктор Небоженко каже, що між "регіоналами" та "бютівцями" не може бути політичного союзу.

— Янукович хитрує, коли говорить про коаліцію з БЮТом. Він сам ніколи не піде на це. Але бачить, що коаліція зараз надто хитка, і хоче підлити масла у вогонь, — каже Небоженко.— Хоча технічні голосування у них проходять блискуче. Це — антипрезидентська коаліція, яка існує з дня обрання Ющенка президентом. БЮТ і Партія регіонів будуть і надалі разом голосувати проти нього. А формальна коаліція їм не потрібна. Головне — результат. Навіщо втрачати електорат? Вони ж борються за тих самих виборців на сході країни.

Депутати-"регіонали" теж говорять про ситуативну коаліцію з БЮТом.

— Такі голосування будуть, але тільки до переформатування коаліції, — запевняє Інна Богословська, 47 років. — Проте якщо не вдасться створити нову коаліцію, то парламент існуватиме в умовах ситуативної більшості. Тоді можливі голосування з БЮТом, які були й раніше.

"Бютівець" 51-річний Михайло Волинець каже, що його фракція теж не відкидає голосування з "Регіонами" за потрібні законопроекти.

— Але попри те, що Балога і його команда мріють про переформатування коаліції — це лише балачки, — впевнений Волинець. — Нова коаліція сьогодні малоймовірна.

"Нашоукраїнець", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, говорить, що нинішньому союзу демократичних сил альтернативи немає.

— Якщо навіть парламент висловить недовіру Кабміну, то це ні до чого не призведе. Тимошенко буде виконуючою обов"язки прем"єра.

Зараз ви читаєте новину «Формальної коаліції БЮТу і Партії регіонів не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі