понеділок, 25 червня 2007 18:06

Фірташ може втратити половину своїх статків

42-річний співвласник компанії "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ може втратити $2 млрд. Приблизно стільки коштує половина акцій його підприємств, які хоче відсудити колишня дружина Марина, 51 рік.

Вона стверджує, що саме завдяки їй Фірташ зміг побудувати бізнес-імперію. Крім "РосУкрЕнерго", він володіє компаніями, які торгують нафтою та газом, хімічними підприємствами, великою кількістю нерухомості й кількома телеканалами.

Вони одружилися 1996-го. Це був другий шлюб Марини. Розійшлися торік. Домовились про відступні для дружини у розмірі кількох десятків мільйонів доларів, а також кількох квартир, будинків та офісів.

Навесні цього року стало відомо, що Фірташ збирається об"єднати всі свої підприємства в одну компанію "Ґруп DF". Якщо це вдасться, її вартість може сягнути $4,6 млрд. А Марина заявила, що минулорічний договір про розлучення був юридично необґрунтованим. За її словами, Фірташ не виплатив їй усіх відступних. Вона подала до суду — і 11 травня Печерський суд Києва визнав договір про розлучення необов"язковим для виконання. Тобто залишив Марину дружиною Фірташа і підтвердив її права на статки чоловіка.

30 травня її син від першого шлюбу Сергій Калиновський, 21 рік, врізався на "БМВ" у "жигулі" прапорщика внутрішніх військ. Військовий і супутниця Калиновського  загинули. А винуватця аварії врятували його охоронці, які швидко відвезли його до лікарні.  До подружки Калиновського вони навіть не підійшли. Зараз Сергій перебуває під слідством. Його намагалися вивезти до Ізраїлю під виглядом хворої дитини. Однак цьому завадила міліція.

Старший брат Сергія Олександр заявив, що всі проблеми з братом можуть бути організовані Фірташем. Нібито для того, щоб змусити екс-дружину відмовитися від зазіхань на його гроші. Водночас це не перший випадок, коли сини Марини мають проблеми із законом. Два роки тому вони побили сержанта міліції в центрі Києва. Тоді справа не отримала розголосу.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ може втратити половину своїх статків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі