вівторок, 17 квітня 2007 18:17

Єхануров заступився за Тополова

  З’їзд ”Нашої України” Олексій Івченко (праворуч) залишив раніше від інших. ”Нашоукраїнці” виключили його зі своїх виборчих списків
З’їзд ”Нашої України” Олексій Івченко (праворуч) залишив раніше від інших. ”Нашоукраїнці” виключили його зі своїх виборчих списків

Партія "Наша Україна" у залі урочистостей Київського політехнічного інституту позавчора провела першу частину свого з"їзду. Затверджували  виборчі списки. До них увійшли 450 кандидатів. Однак хто на якому місці буде, поки невідомо. "Нашоукраїнці" проголосували за списки в алфавітному порядку. А по номерах розставлять їх на наступній частині з"їзду.

Головною інтригою було питання, кого виключать зі списків. Представник від луганської делегації пропонує позбутися екс-міністра Тополова і колишнього мера Красного Луча Лук"яненка: "Двоє людей, які ні чорта не робили цілий рік".

— Ми можемо їсти один одного скільки завгодно, — говорить у мікрофон перший заступник голови партії Юрій Єхануров, 58 років. — Прошу не доводити до того, щоб ми голосували щодо Тополова, авторитетної в Україні людини.

Екс-прем"єр згадує, що Тополов добре працював міністром у його уряді. Але головуючий лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко, 39 років, таки ставить пропозицію на голосування. "За" виключення екс-міністра зі списків голосують 16 делегатів, "проти" — 490.

Виключіть мене, а на моє місце поставте Гриценка

— Надо, чтоб выставлялся, йолки-палки! — вигукує нардеп Петро Порошенко, 41 рік, до колеги Олександра Третьякова і губернатора Київщини Віри Ульянченко.

Ті заходяться сміхом. А Порошенко роззирається залою в пошуках Тополова. Той піднімає обидві руки, і Порошенко через півзали знову викрикує свою пропозицію. Тополов розводить руками, сміючись. Зі сцени йому усміхається Єхануров.

Наступним пропонують вивести зі списків колишнього голову "Нафтогазу", нардепа і керівника Конгресу українських націоналістів Олексія Івченка. Той виходить із зали. Його ніхто не захищає. Майже одностайно делегати виключають Івченка.

— Виключіть мене, а на моє місце поставте Анатолія Гриценка, — просить губернатор Львівщини Петро Олійник, 49 років.

Кириленко виносить на голосування. Гриценка приймають до списків майже одностайно. Після завершення з"їзду у Кириленка запитують, чому не домовилися про спільний блок з "Українською правицею" та "Народною самообороною" Юрія Луценка.

— Ми з усіма домовилися, — відповідає він і йде.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров заступився за Тополова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі