вівторок, 30 жовтня 2007 18:00

Єхануров погодився на коаліцію з БЮТом

"Нашоукраїнець" Юрій Єхануров проголосує за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра. Позавчора ввечері після засідання президії "Нашої України" він підписав зобов"язання ввійти до коаліції БЮТу і НУ-НС.

Раніше екс-прем"єр критикував проект коаліційної угоди між цими блоками. Дев"ять спірних питань Єхануров навіть виніс в окреме звернення до президії.

— Ми зійшлися на тому, що три із них — дійсно принципово важливі та вимагають подальшого обговорення, — розповів Юрій Ключковський, 58 років.

Серед них — бажання БЮТу скасувати призов до армії вже з 2008 року та обіцянка повернути вклади Ощадбанку СРСР протягом 2 років. Також "нашоукраїнці" вирішили, що до угоди треба додати пункт, що зобов"яже коаліцію не продовжувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"Нашоукраїнці" вирішили запропонувати БЮТу, щоб питання про призов до армії вирішував президент. Бо це — його компетенція. Щодо обіцянки Тимошенко повернути заощадження, то члени "НУ" вимагатимуть пояснень, звідки візьмуться гроші, а також графік погашення боргів. "Наша Україна" наполягатиме, щоб БЮТ зробив це до голосування за кандидатуру прем"єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров погодився на коаліцію з БЮТом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі