вівторок, 08 квітня 2008 17:58

Єхануров подякував комуністам

Міністр оборони Юрій Єхануров, 59 років, минулого понеділка відлетів із Києва до Алжиру. Дорогою літак приземлився у Львові.

Урядовець прибуває об 11.30. Його зустрічає мер Львова Андрій Садовий і голова облдержадміністрації Микола Кміть. Дівчата у вишиванках вручають коровай.

— Забирайте в літак. В Алжирі такого хліба немає, — каже Єхануров помічникам.

Синім мікроавтобусом "фольксваґен" їде територією аеродрому до меморіалу жертв Скнилівської авіакатастрофи 2002 року. Покладає квіти. Потім 10 хв. спілкується із журналістами. Розповідає про саміт НАТО в Бухаресті, на якому учасники блоку обіцяли Україні перспективу вступу до організації.

— Я ніколи не дякував комуністам, а тепер хочу це зробити, — говорить Юрій Єхануров. — Серйозне враження на керівництво блоку справили слова державного секретаря США Кондолізи Райс. Вона бачила демонстрації в центрі Києва з червоними прапорами та серпами й молотами і запитала: "Невже ви хочете, щоб Україна повернулася в ту минувшину?". Тепер про це ходитимуть легенди.

Кореспондент "ГПУ" цікавиться, чи відомо міністрові, як військовослужбовці  ставляться до вступу України у військовий блок.

— Це цікава ідея. Коли повернуся до Києва, проведемо соціологічне дослідження, — обіцяє він.

Ще годину спілкується з місцевими посадовцями — спершу в залі прийому офіційних делегацій, потім на вулиці.

— Через тиждень між міністерством оборони та Львівщиною буде підписано угоду про співпрацю, — каже Микола Кміть, 42 роки. — Головні її пункти: забезпечення житлом військовослужбовців і розвиток територій, де є нефункціонуючі військові частини.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров подякував комуністам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі