вівторок, 02 квітня 2019 06:51

"Є люди недостойні бути з Петром Олексійовичем. Він переформатує команду"

Автор: WWW.GOLOS.UA
  Бутербродами, печивом, тістечками, чаєм і кавою частують журналістів у прес-центрі виборчого штабу Петра Порошенка 31 березня
Бутербродами, печивом, тістечками, чаєм і кавою частують журналістів у прес-центрі виборчого штабу Петра Порошенка 31 березня

— Несподіванок нема. У другому турі буде Порошенко і Зеленський, — говорить народний депутат із пропрезидентської фракції 40-річний Валерій Карпунцов. Розмовляємо 31 березня у Мистецькому Арсеналі в Києві. Тут працює прес-центр штабу кандидата у президенти Петра Порошенка.

Пройти сюди можна через два пункти охорони і рамку металошукача. Просять показати особисті речі.

Для журналістів виділили дві зали. У першій — зона спілкування. Пропонують каву, чай, соки. З їжі — канапки, пироги з варенням. На стінах монітори з трансляцією усього, що відбувається у центрі. Друга зала — зі сценою для прес-конференцій. Далі — вхід у закриту зону для членів уряду, народних депутатів і міжнародних спостерігачів. На вході волонтери. Що там відбувається, не видно через ширму.

О 15:00 працює близько 50 журналістів. З команди Порошенка нікого не видно. Транслюють новини з регіонів про перебіг голосування.

— Рейтинг Порошенка почав рости не в останній тиждень, — продовжує Карпунцов. — Усю кампанію активно працював штаб, команда, віп-агітатори. Щоб в Україні виборець сформував думку, його треба переконати. Українці часто керуються емоціями у прийнятті рішень. Та коли є час подумати, роблять виважений вибір. Розуміють, чому треба дати шанс Петру Олексійовичу.

Порошенкові було легко вести кампанію, попри те, що він — влада. Бо має здобутки. Але є люди, які недостойні бути з Петром Олексійовичем. Думаю, він переформатує команду більш як на 50 відсотків. Ці люди проявилися під час кампанії — міграції між штабами було видно.

У чому біда людей, які приходять на високі посади? Їм створюють уявний світ і намагаються тримати в ньому — доповідні, наради, комфортні ефіри. У Петра Олексійовича є особливість — він розумний, — каже нардеп і прощається.

За 2 год. збирається понад сотня журналістів. Ближче до вечора не залишається вільних місць.

— Будь ласка, сідайте. Петро Олексійович уже в дорозі, — просить ведучий у прес-центрі штабу.

До 20:00 приїжджають міністр культури Євген Нищук, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. Співак Тарас Петренко шукає вільне місце. Хтось із операторів падає зі стільця.

Оголошують результати Національного екзит-полу. За ним Порошенко набирає 17,8% і виходить у другий тур із Зеленським. Присутні аплодують. Хтось кричить "ура!"

Петро Порошенко приходить із дружиною Мариною. На ньому темно-синій костюм у дрібну клітку. Вона у смугастій блузі й жилетці зі шкіри, подібній на гуцульську. Говорить майже 30 хв.

— Доля звела мене у другому турі з маріонеткою Коломойського. Коломойському ми не дамо жодного шансу, — каже Порошенко. — Щоб завершити розпочате, не перекреслити зроблене, а вистраждане людьми не змарнувати, я з завтрашнього дня розпочинаю боротьбу за виграш у другому турі. Хотів би звернутися до тих, кому менше 30 років. Ви бачите зміни в країні, але хочете, щоби вони були глибшими і швидшими. Я поділяю ваше бажання. Маємо об'єднатися, щоб цього досягти. Я розумію мотиви вашого невдоволення, я почув вас і прошу: почуйте і ви мене.

Петро Порошенко на виході фотографується із Сергієм Кривоносом, заступником секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

У Тимошенко грали весільні пісні

Прес-центр штабу Юлії Тимошенко розташований на вул. Десятинній, 12. Це за 4 км від прес-центру Порошенка. На вході видають бейдж, на руку журналістам кріплять синю стрічку, як у готелях Туреччини чи Єгипту.

— У вас буде ол-інклюзів (усе включено. — ГПУ), — сміється волонтер.На вході — рамка металошукача. Охорона детально перевіряє речі. Прес-центр у підвальній частині будівлі. О 17:00 тут працює з півсотні журналістів. Нікого з команди Тимошенко не видно.

У барі пропонують чай, каву, вівсяне печиво, вишневі кекси.

Журналісти можуть працювати на кількох білих диванах біля журнальних столиків. На одному — магніти з портретом Юлії Тимошенко. Їх фотографують, сміються і розбирають. На всіх столах — букети із жовтими тюльпанами. Грають весільні пісні. Кілька разів крутять "Несе Галя воду".

О 18:00 народний депутат Григорій Немиря розповідає про порушення на виборах. Скільки їх зафіксували, не знає.

Юлія Тимошенко приходить на брифінг після 20:00, коли оприлюднили результати екзит-полів. Вона не потрапляє у другий тур. Одягнута у сірий костюм. Виглядає стомленою.

— Зараз хтось із-за лаштунків намагається показати екзит-поли як остаточний варіант президентської кампанії. Я хочу, щоб ви не робили такої помилки, — каже вона зі сцени. — З приходом Петра Порошенка на посаду президента, справжня демократія закінчилася. Ці екзит-поли за нашими оцінками і дослідженнями не відповідають дійсності.

Зараз ви читаєте новину «"Є люди недостойні бути з Петром Олексійовичем. Він переформатує команду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі