пʼятниця, 26 листопада 2010 01:15

Допомогу пропонують півтори тисячі киян

37 підприємців-мітингувальників із майдану Незалежності ночують в офісі на вул. Михайлівській. Приміщення надав один із нардепів-"нунсівців", який приєднався до владної коаліції. Люди просять не називати його прізвища, щоб їх не вигнали на вулицю.

— Склали список із людей, — каже підприємець із міста Яремча на Івано-Франківщині 45-річний Ярослав Сарич. — Вони вночі по черзі приходять сюди перепочити. Постійно маємо три кімнати у підвальному приміщенні, але вночі можемо ночувати в кабінетах працівників на першому та другому поверхах. Спимо на столах, поряд із комп'ютерами.

Ярослав проводить до офісу через охорону. Показує кімнату в підвалі. Посеред неї на столі нарізані сало, хліб, стоять банки з консервацією. На батареї сохнуть черевики. Друга кімната без меблів. Посередині лежить матрац із ковдрою та подушкою з овечої вовни. Під стінами розставлені дорожні сумки. Далі кухня. Там четверо мітингувальників п'ють чай. Показують забитий харчами холодильник. Їх принесли кияни. У коменданта наметового містечка зареєструвалися 1,5 тис. жителів столиці, які допомагають чи готові це робити.

— Приходять і забирають до себе по троє-четверо людей. Дають змогу помитися, поголитися, відпочити, — розповідає 27-річний Дмитро Кресалюк із Первомайська Миколаївської області.

Один із підприємців заглядає в шухляду й дістає нові гумові чоботи. Взуває. Теж кияни принесли, хвалиться.

Зараз ви читаєте новину «Допомогу пропонують півтори тисячі киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі