середа, 27 лютого 2008 18:41

Доній говорить про змову між "регіоналами" й президентським секретаріатом

Учора на прес-конференції народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Олесь Доній, 38 років, заявив, що "регіонали" дестабілізують ситуацію у Верховній Раді за домовленістю із Секретаріатом президента.

— Партія регіонів не є ініціатором кризи, а інструментарієм. Для справжніх ініціаторів важливо дискредитувати парламентарів як таких. Населення розчарується в парламенті і схилятиметься до сильної президентської влади, — каже він.

Прогнозує, що наступним кроком буде затвердження на референдумі нової редакції Конституції, де президент матиме посилені повноваження.

Доній говорить, що Віктор Ющенко має реальні шанси бути обраним на другий термін. Для цього потрібно вмовити "біло-блакитний" електорат голосувати за нього. Допомогти може  Партія регіонів.

Кореспондент "ГПУ" запитує, чи має тоді президент виступати за російську мову як державну та проти НАТО. Доній розповідає про історії президентства Кравчука і Кучми. Другий перемагав на виборах 1994 року з гаслом: "Російська мова — друга державна". А 1999-го набрав найбільший відсоток голосів на Галичині та Закарпатті.

Віктор Балога створює нову політичну силу

— Можна припустити, що й нині знайдуть аргументацію, через яку представники сходу зможуть проголосувати за Віктора Ющенка як за найменше зло, — говорить Доній. — Віктор Янукович фактично припинив бути реальним претендентом на президентство. Він може балотуватися, але буде вічно другим. А еліти сходу прагматичні. Вони хочуть робити ставку на переможця.

Доній додає, що для перемоги на виборах Вікторові Ющенку треба об"єднати "помаранчевий" і "біло-блакитний" табори. Для цього голова Секретаріату президента Віктор Балога створює нову політичну силу. Вона виступатиме за співпрацю з "Регіонами". Під час президентських виборів до цього союзу приєднається "Наша Україна".

— Я категорично це заперечую, — каже про нібито домовленості між "регіоналами" й Секретаріатом президента з дестабілізації парламенту нардеп від Партії регіонів Юрій Мірошниченко, 38 років. — Ми почали блокувати парламент задовго до актуалізації питання по Конституції. Партія регіонів ніколи не виступала за посилення президентської влади. Зрештою, сподіваюся, у понеділок буде знайдено компроміс.

Мірошниченко також наполягає, що Партія регіонів має свого кандидата на президентські вибори й представника іншої політичної сили не підтримуватиме.

Зараз ви читаєте новину «Доній говорить про змову між "регіоналами" й президентським секретаріатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі