середа, 11 квітня 2007 17:19

Донецьк повинен бути трохи скромнішим

Учора делегація Державної думи Росії відвідала сесію Верховної Ради України. Кілька днів тому українські парламентарі звернулися до міжнародного співтовариства з проханням виступити арбітром у розв"язанні політичної кризи.

Засідання починається о 10.00. Нардепи обговорюють політичну ситуацію в країні. Називають указ президента про розпуск парламенту неконституційним. Кажуть, що незабаром свою оцінку висловлять Венеціанська комісія та Парламентська асамблея Ради Європи. До зали засідань заходить член фракції "Наша Україна" Сергій Головатий. Сідає на своє місце. Його колег по фракції немає. Дістає кіпу паперів та розглядає її. Через кілька хвилин виходить.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомляє про приїзд депутатів російської Держдуми. Її представники сидять на балконі. У залі аплодують. Росіяни встають з крісел і махають руками.

По кулуарах гуляють деякі депутати. Журналісти просять соціаліста Василя Волгу, 39 років, прокоментувати заяву суддів Конституційного суду щодо тиску на них.

— Це пустота, яка під собою нічого не має. Насправді ми є свідками того, що відбувається якась домовленість між президентом та прем"єр-міністром, — каже. — По великому рахунку це дуже добре. Але мене бентежить єдине питання: чому це не відбувається відкрито?

Сходами спускаються російські гості.

Видно, що президент вагається

— Росія зробить усе, щоб допомогти братньому українському народові максимально повернутися в конституційний простір, вийти на простір компромісу, — каже Сергій Марков. — Видно, що президент України вагається. Він перебуває під впливом радикалів — як я розумію, Балоги і Безсмертного. Ми любимо Україну. Я особисто обожнюю українську мову й обіцяю її вивчити, якщо російська стане другою державною.

Хтось перебиває Маркова і запитує:

— А як ви Білий дім бомбили?

Росіянин не реагує. Мова заходить за лідерку БЮТу Юлію Тимошенко.

— Не вірте, коли вона говорить, що отримала згоду із США на державний переворот, — це неправда. Вона отримала обіцянку, що призупинять її кримінальні справи.

Марков вважає, що Ющенко розпустив парламент, бо боявся, що "регіонали" його "задавлять і викинуть".

— Історія України — це багато в чому історія невдалого походу донецьких до влади, які приходять і ведуть себе не дуже скромно, — каже. — Донецьк повинен бути у владі в Україні, але трохи скромніше.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк повинен бути трохи скромнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі