понеділок, 28 січня 2008 16:57

Добкін сказав, що його покусав Луценко

Автор: фото: УНІАН
  Олександр Омельченко (ліворуч) та Арсеній Яценюк під час вчорашньої зустрічі голови Верховної Ради з мерами обласних центрів та головами місцевих рад
Олександр Омельченко (ліворуч) та Арсеній Яценюк під час вчорашньої зустрічі голови Верховної Ради з мерами обласних центрів та головами місцевих рад

Учора у Верховній Раді спікер парламенту Арсеній Яценюк, 33 роки, зустрівся з мерами обласних центрів, головами місцевих рад та головою Верховної Ради Криму.

Перед засіданням міським головам роздають список питань, що пропонують обговорити з Яценюком. Серед них бюджети місцевого самоврядування та адміністративна реформа. Усі запрошені одягнені в офіційні костюми. Лише міський голова Харкова 38-річний Михайло Добкін заходить у брюках та білому светрі. На правій руці — пов"язка. Хтось із присутніх запитує, що трапилося.

— А, Луценко покусав, — усміхається той.

Журналісти запитують Добкіна про можливі перевибори мера Харкова.

— Вибори будуть згідно з діючим законодавством у 2010 році, а 2011-го — вибори міської ради, — каже він. — Усе це гарно проплачена піар-кампанія певних людей. На жаль, до них сьогодні приєднався губернатор та окремі члени сім"ї президента, які живуть і працюють у нашому місті. Але на сьогодні жодної правової основи для перевиборів немає.

Ми плодимо "енну" кількість актів, щоб показати, що процес іде. Ключове питання: куди він іде?

На уточнююче запитання, хто саме з членів президентської сім"ї хоче перевиборів у Харкові, говорить:

— Це його брат і племінник.

До зали заходить Арсеній Яценюк. Усі піднімаються з місць і аплодують. Спікер дякує, закликає місцеві ради взяти участь у розробці змін до Конституції.

— Органи місцевого самоврядування не можуть бути відсторонені від цього процесу, — каже спікер. — У Верховній Раді вже зареєстровано 27 законопроектів, що пропонують внести зміни в законодавство про місцеве самоврядування. Ми знову плодимо "енну" кількість тих чи інших актів безсистемно для того, щоб показати, що процес іде. Ключове питання: куди він іде?

Зараз ви читаєте новину «Добкін сказав, що його покусав Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі