четвер, 24 липня 2008 18:41

Добкін не звільнятиме Кернеса

Партія регіонів вимагає відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Заради цього "регіонали" готові пожертвувати канікулами і зібратися на позачергову сесію Верховної Ради. Також вони просять Генпрокуратуру порушити проти міністра кримінальну справу.

Про це у середу на прес-конференції заявив "регіонал" 41-річний Нестор Шуфрич.

До зали кінотеатру "Зоряний" він заходить із однопартійцем Юрієм Мірошниченком та міським головою Харкова Михайлом Добкіним, 38 років. Сідають за стіл на сцені.

Депутати кажуть, що Луценка вони вимагають звільнити через затримання секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Днями міліціонери витягли його з машини  швидкої допомоги і примусово доправили в Київ на допит. Кернеса вважають причетним до кількох кримінальних справ. Зокрема замаху на вбивство та поширення наркотиків.

— Підстав затримувати Кернеса у представників Міністерства внутрішніх справ не було, — каже Шуфрич. — Немає нічого, крім зведення особистих рахунків із Кернесом за відмову у виділенні земельних ділянок Луценку.

Михайло Добкін дивується, що Кернеса примусово доправили на допит у справі наркоторгівлі. Мовляв, останнім часом його допитували в іншій, яка стосується замаху на життя Добкіна, Кернеса та його сина.

На плазмових екранах, що обабіч сцени, включають аудіозапис: нібито харківський  депутат Олег Медвєдєв обговорює з виконавцями вбивство Добкіна і Кернеса. Звучить лайка. Під час прослуховування депутати довго сміються, прикриваючись руками.

— Наскільки я знаю, Кернеса в Києві допитували саме у цій справі, — каже мер Харкова.

Додає, що запис є доказом непричетності секретаря Харківської міськради до будь-яких убивств.

Після прес-конференції кореспондент "ГПУ" запитує Добкіна, чи справді керівництво Партії регіонів вимагає від нього звільнення Кернеса — мовляв, той компроментує партію в Харкові.

— Уперше це чую, — опускає очі Добкін. — Мені ніхто нічого не говорив. І я не збираюся нікого звільняти.

Зараз ви читаєте новину «Добкін не звільнятиме Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі