понеділок, 20 жовтня 2008 18:02

Дмитро Сирота очолив Трудову партію

Новим головою Трудової партії на суботньому з"їзді обрали 29-річного Дмитра Сироту. Його покійний батько народний депутат Михайло Сирота очолював "трудовиків" дев"ять років. Він загинув в автокатастрофі півтора місяця тому.

Трудова партія пройшла до Верховної Ради на виборах 2007-го в складі Блоку Литвина. На початку жовтня її головою став 52-річний нардеп Сергій Павленко. Дмитро Сирота був його першим заступником.

Чому за два тижні провели перевибори, в партії не пояснюють. Говорять, що Павленко добровільно склав повноваження. У Блоці Литвина теж не коментують зміни в керівництві "трудовиків".

Досі Сирота-молодший політикою не займався.

Торік мандат народного депутата отримала 26-річна Олеся Оробець. Її включили у виборчий список після загибелі в автокатастрофі батька "нашоукраїнця" Юрія Оробця.

Тарас Чорновіл, 44 роки, теж став нардепом після загибелі батька — голови Народного руху В"ячеслава Чорновола.

— Коли він був живий, я розумів, що лише заважаю. А коли його не стало, то з"явилася надія, що ти чимось можеш бути корисним у продовженні справи. Мені не пропонували очолити Рух після смерті батька, — зазначає він. — Сумніваюся, що на той момент я був готовий це зробити. Оскільки той Рух був цвинтарем нереалізованих амбіцій. Досі не можу уявити, як батько міг виносити це. Я з цим не справився б.

Чорновіл вважає, що Дмитро Сирота спроможний стати реальним керівником  Трудової партії:

— Михайло Сирота ніколи не тримав сім"ю поза політикою. Його син був добре знайомий із діяльністю батька.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Сирота очолив Трудову партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі